Samsung anunță cuptorul electric echipat cu o cameră video, capabil de livestreaming

03.01.2023
Samsung anunță cuptorul electric echipat cu o cameră video, capabil de livestreaming

Samsung este unul dintre cei mai inovatori producători de electrocasnice, uneori adăugând funcții smart în produse care nu știai că ar putea beneficia de ele. Unul dintre acestea este noul Bespoke AI Oven, un cuptor electric conectat la internet care integrează o cameră video, care permite câteva capabilități noi, pe care nu le oferă niciun alt produs similar.

Camera de la interiorul cuptorului electric Bespoke are mai multe funcții

Desigur, camera poate oferi un feed live al mâncări din cuptor, putând verifica de la distanță starea acesteia din aplicația SmartThings. Dar camera este echipată cu algoritmi AI, deci poate detecta feluri de mâncare gătite și sugera programe de preparare pentru acestea, sau poate identifica dacă există riscul de a arde mâncarea și trimite alerte pentru a modifica programul sau pentru a-l opri.

De asemenea, poți realiza fotografii sau chiar livestream-uri în timp ce gătești, cu o cameră care să urmărească mâncarea, ceea ce va fi cu siguranță util pentru creatori de conținut din domeniul preparării de mâncare.

În timp ce acesta este cel mai „neobișnuit” electrocasnic din noua serie Bespoke de la Samsung, compania introduce în 2023 și alte produse din această categorie cu funcții smart. Unul este Bespoke Wall Mount Hood, o hotă care se poate sincroniza cu o plită pentru a ajusta nivelul de ventilație oferit. Aceasta integrează și senzor de calitate a aerului pentru a oferi statistici și sfaturi despre cum să îmbunătățești aerul ambiental din bucătărie.

Samsung lansează și un frigider cu „televizor” de 32″ integrat

Nu în ultimul rând, compania a anunțat și un nou frigider cu 4 uși, Family Hub+, care integrează un ecran de 32” pe partea frontală. Frigiderul este și un hub pentru dispozitivele SmartThings și permite rularea mai multor aplicații simultan pe acest ecran. Și acest model include o cameră AI care poate să detecteze mâncarea din frigider și poate astfel să creeze automat liste de cumpărături pentru produsele care sunt pe cale să se termine.

bespoke 4-door

Compania are și mai multe produse ceva mai „tradiționale”, chiar dacă sunt totuși „smart” și conectate, precum un frigider Bespoke Side-by-Side care are senzori pe uși pentru a se deschide automat, pentru momentele în care ai mâinile ocupate.

Aceste produse sunt deja disponibile, sau vor fi disponibile în magazine în prima jumătate a anului 2023.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult