Un prototip al dispozitivului Essential Home, scos la vânzare pe eBay. FOTO

09.04.2022
Un prototip al dispozitivului Essential Home, scos la vânzare pe eBay. FOTO

Compania Essential a existat pentru o perioadă foarte scurtă și a reușit să lanseze un singur smartphone. Aceasta, condusă de „părintele” Android, Andy Rubin, avea ambiții mari, în special în domeniul dispozitivelor inteligente cu control vocal. Compania a promis lansarea unui dispozitiv audio din zona smart home, Essential home, dar nu a reușit să îl lanseze înainte de a se închide. Un prototip al unuia dintre aceste dispozitive, care pare să fie mai degrabă o boxă inteligentă cu display, a ajuns pe eBay și ne oferă primele imagini cu ceea ce ar fi putut rezulta din acest proiect.

Un Essential Home lipit cu bandă adezivă, disponibil la vânzare

Se pare că acest dispozitiv purta numele de Essential Home și pare să fie un dispozitiv cu Android echipat cu un display rotund. Acesta are o formă cilindrică, dar nu foarte înaltă și este echipat cu un adaptor de priză. Essential Home este foarte neobișnuit în design și funcționalitate, fiind mai degrabă un soi de Nest Home Hub, care nu are display-ul orientat către utilizator, ci cumva în sus.

Prototipul pare să fie unul destul de avansat, dar nu încă finalizat. Asta pentru că display-ul pare să fie ținut lipit de restul carcasei cu bandă adezivă. Acest lucru ar putea sugera că ar fi existat un sistem care permite ridicarea ecranului, acesta putând fi probabil mobil, în versiunea finală. Sub ecran sunt găzduite toate celelalte elemente hardware, precum placa de bază și difuzoarele.

Față de imaginile care existau deja pe internet cu un dispozitiv Essential Home, acesta pare mult diferit. Dar acest lucru nu este nou în majoritatea industriilor. Conceptele inițiale sunt de obicei prea ambițioase, realizarea lor în forma inițială fiind prea scumpă pentru produse de masă.

Design-ul este foarte diferit de conceptul inițial

Se pare că forma circulară a ecranului era și cea care urma să dicteze aspectul interfeței dispozitivului, butoanele și aplicațiile care puteau rula pe Essential Home fiind toate de formă rotundă. Acest lucru ar sugera că Essential trebuia să facă modificări semnificative la nivelul sistemului de operare Android 8.1 care rulează pe acest prototip.

Cel care vinde acest model rar și inedit de Essential Home cere 900 de dolari pe el, însă cei care sunt interesați să îl cumpere ar trebui să știe că nu cumpără un dispozitiv 100% funcțional, ci doar o curiozitate din istoria tehnologiei.

essential home concept

Essential nici nu mai există ca entitate de sine stătătoare. Compania Nothing, fondată în 2020 de Carl Pei, co-fondator OnePlus, a cumpărat brevetele și tehnologiile Essential anul trecut, iar acestea vor fi probabil folosite pentru dezvoltarea primului smartphone al companiei, Nothing Phone(1). Fosta echipă care a lucrat la Essential, în schimb, a pus bazele unei noi companii, care urmează de asemenea să lanseze un smartphone, similar în design cu originalul Essential PH1: OSOM V1.

sursa: eBay, via Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult