Apple ia în considerare integrarea unei camere în următoarele generații de Watch

01.06.2022
Apple ia în considerare integrarea unei camere în următoarele generații de Watch

Încă de la debutul din 2015, Apple Watch a fost un produs care a evoluat lent, cu noi senzori adăugați o dată la câțiva ani și câteva mici ajustări la nivelul design-ului. Majoritatea îmbunătățirilor pe care ceasurile inteligente de la Apple le-au primit au fost la nivel software, dar un nou brevet descoperit în baza de date a USPTO demonstrează că producătorul ia în calcul adăugarea de noi componente hardware, precum o cameră foto/video.

Apple Watch ar putea primi cameră foto integrată în viitor

De altfel, conceptul unei camere foto instalată pe un ceas inteligent nu este tocmai nou. Primele generații de ceasuri Galaxy Gear de la Samsung aveau o cameră foto instalată, dar, la scurt timp majoritatea companiilor au renunțat la idee. Wrist Cam, recent lansat, este un accesoriu pentru Apple Watch care permite realizarea de fotografii sau înregistrări video pe ceas și chiar posibilitatea de a realiza apeluri video cu ajutorul unei aplicații dedicate.

În timp ce soluțiile propuse de alte companii pun camera deasupra ecranului, fie orientată către utilizator, fie către peisajul din spate, brevetul Apple descrie o amplasare cum numai Apple ar alege. Camera foto a ceasului ar putea fi integrată chiar în coroana digitală de pe laterală, îmbinând astfel mai multe funcții într-un spațiu mai mic.

apple watch camera patent

Brevetul descrie și alte posibilități, precum ascunderea camerei în interiorul ceasului și folosirea unui sistem de tip pop-up care să „elibereze” camera la nevoie. Acest sistem ar permite și reorientarea camerei în diverse direcții. Se vorbește și despre integrarea unui blitz, pentru realizarea de fotografii pe timp de noapte.

Desigur, faptul că Apple a înregistrat un brevet pentru integrarea unei camere pe Apple Watch nu înseamnă că aceasta va veni într-o versiune viitoare a ceasurilor sale. Compania înregistrează multe brevete pentru diverse tehnologii pe care le-ar putea folosi în viitor. De altfel, Apple este una dintre primele companii care a înregistrat astfel de documente pentru dezvoltarea de dispozitive cu ecran pliabil, dar până în prezent nu a lansat niciun astfel de produs pe piață.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult