Apple suspendă vânzările pentru smartwatch-urile Series 9 și Ultra 2 în SUA

21.12.2023
Apple suspendă vânzările pentru smartwatch-urile Series 9 și Ultra 2 în SUA

Apple întrerupe vânzarea smartwatch-urilor Series 9 și Ultra 2 pe piața din SUA din cauza unui litigiu privind brevetele folosite.

Apple a anunțat că suspendă vânzările în Statele Unite ale Americii pentru Apple Watch Series 9 și Ultra 2 din cauza unei dispute legate de un brevet privind detectarea nivelului de oxigen din sânge, transmite Reuters.

Măsura vine după un ordin dat în luna octombrie a acestui an din partea Comisiei pentru Comerţ Internaţional (ITC) din SUA, care ar putea împiedica Apple să-şi importe ceasurile Apple, după ce a constatat că dispozitivele încalcă drepturile de autor ale companiei de tehnologie medicală Masimo.

Compania a declarat că va întrerupe vânzările de ceasuri de pe site-ul său web începând cu 21 decembrie și din locațiile de vânzare cu amănuntul Apple după 24 decembrie. Alte modele care nu conțin senzorul de oxigen din sânge, cum ar fi modelul Apple Watch SE la preț mai mic, nu sunt afectate de acest scandal.

Apple Watch Series 9 și Ultra 2, retrase de la vânzare

Ryan Reith, vicepreşedinte de program pentru eforturile de urmărire a dispozitivelor mobile ale companiei de cercetare IDC, a declarat că vânzările de ceasuri Apple de sărbători din SUA nu vor avea de suferit şi că impactul total al hotărârii, dacă va fi valabilă, va avea loc în ianuarie şi februarie, de obicei unele dintre cele mai lente luni de vânzări ale Apple în SUA.

„Apple are o mulțime de inventar pentru Watch 8 și SE, așa că vor avea produse disponibile în acest timp”, a spus Reith. „Implicația mai mare este dacă Apple poate utiliza sau nu tehnologia senzorului de oxigen din sânge care este în discuție pe dispozitivele viitoare sau dacă va trebui să ajungă la o înțelegere sau să vină cu o nouă soluție”.

Masimo a acuzat Apple că și-a angajat personalul, că i-a furat tehnologia de pulsoximetrie și că a încorporat-o în popularul Apple Watch. Apple a dat în judecată separat Masimo, pentru încălcarea brevetelor, într-o instanţă federală din Delaware, şi a numit acţiunile din justiţie ale Masimo „o manevră de a deschide calea” pentru propriul său smartwatch concurent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult