Casio anunță GSW-H1000, primul smartwatch G-Shock cu Wear OS

02.04.2021
Casio anunță GSW-H1000, primul smartwatch G-Shock cu Wear OS

Legendara serie de ceasuri G-Shock de la Casio are acum un nou membru din gama smartwatch. Numit G-SQUAD Pro GSW-H1000, noul model de G-Shock vine echipat cu sistemul Wear OS de la Google, însă adoptă un design de ceas inteligent cu două ecrane suprapuse, oferind funcționalitate de bază, chiar și atunci când funcțiile smart ale ceasului sunt oprite.

G-Shock GSW-H1000 de la Casio integrează două ecrane

Acest concept a fost popularizat de compania Mobvoi, cu seria TicWatch. Avem la suprafață un display monocrom care arată informațiile de bază ale unui ceas de mână digital, amplasat deasupra unui ecran OLED de 1,2” cu rezoluție de 360 x 360 pixeli. Astfel, nu ești dependent de bateria componentei smart pentru a putea verifica ora exactă.

În timp ce pentru partea de Wear OS, noul G-Shock G-SQUAD PRO de la Casio promite o zi de utilizare normală, pentru partea monocromă, autonomia poate să atingă 30 de zile de utilizare.

Din punct de vedere al echipărilor hardware, avem de a face cu un GPS, altimetru, Bluetooth 4,2, 1 GB memorie RAM și un chipset Snapdragon Wear 3100. Nu vorbim despre hardware extrem de nou sau performant nici pentru piața de smartwatch-uri, fiind deja disponibile ceasuri mai bine „dotate”.

Construcția rezistentă este responsabilă pentru prețul ridicat

Casio se concentrează însă pe faptul că acesta este un smartwatch din seria G-Shock și că vine cu o construcție demnă de acest nume. Vorbim despre o carcasă exterioară realizată din metal și poliuretan și titan, rezistentă la șocuri și care permite o rezistență la apă de 200m adâncime. Acest model este prezentat drept un ceas inteligent pentru cei care adoptă un stil de viață activ, inclusiv în rândul celor care practică sporturi extreme, sau fac drumeții pe munte.

G-shock

Prețul este însă pe măsura construcției și brandului. Casio G-Shock G-SQUAD PROGSW-H1000 va intra în oferta magazinelor la prețul de 699 dolari americani, un preț semnificativ mai mare decât al altor ceasuri cu Wear OS de pe piață.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult