Cele mai performante smartwatch-uri din 2022

29.12.2022
Cele mai performante smartwatch-uri din 2022

Ceasurile inteligente au ajuns la o oarecare maturitate în 2022, multe brand-uri lansând doar mici upgrade-uri la formula deja consacrată. Totuși, trei dintre cei mai mari jucători din această piață au lansat în anul care urmează să se încheie probabil cele mai importante ceasuri ale lor de până acum, care duc experiența de monitorizare a sănătății și activității sportive pe noi culmi și în noi zone de preț.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Samsung a lansat un upgrade minor pentru Galaxy Watch4 în 2022, modelul Watch5 fiind în mare parte la fel, cu mici îmbunătățiri la capitolul autonomie și rezistență. La capitolul software și performanță, cele două sunt aproape identice.

Galaxy Watch5 Pro colors front

Din fericire, cei care își doreau ceva nou de la Samsung în această categorie au primit Galaxy Watch5 Pro, un ceas care dorește să concureze în zona de activități sportive extreme. Acesta este mai mare, oferă o autonomie de câteva zile și integrează multe funcții dedicate în special celor care obișnuiesc să plece în drumeții pe munte, cu tot felul de capabilități de urmărire de trasee.

Este clar că publicul țintă al modelului Galaxy Watch5 Pro este utilizatorul interesat de produse de acest gen de la concurență, precum cele de la Garmin, dar pentru cei care preferă platforma Android.

Apple Watch Ultra

Pe de altă parte, și Apple a avut o idee similară și a creat un ceas care să concureze cu modelele de top de la Garmin, dar pentru publicul utilizator de iOS. Apple Watch Ultra vine cu un nou design și cu o construcție din titan, mult mai rezistent decât aluminiul seriilor de ceasuri Apple de până acum. Acest model promite de asemenea autonomie mai bună, dar nu la fel de mare precum cea de pe Samsung.

Apple dorește însă să compenseze pentru autonomia scăzută de pe Apple Watch Ultra cu funcții avansate pentru scufundări, drumeții montane și funcții avansate de securitate.

apple watch ultra

Apple a pus un accent mare anul acesta pe siguranța utilizatorilor și integrează capabilitatea de a crea zgomot de sirenă de pe ceas, pentru a asista echipele de intervenție în caz de urgență. Această funcție combinată cu cea de a cere ajutor prin satelit de pe iPhone 14 ar putea fi cea care fac diferența între viață și moarte într-o situație de criză, spun cei de la Apple.

Huawei Watch GT 3 Pro

Huawei Watch GT este una dintre cele mai populare serie de ceasuri inteligente de pe piață. Succesul este datorat unui design de ceas „serios”, cu funcții avansate de monitorizare și o autonomie de lungă durată. Huawei a continuat în această direcție și în 2022, modelul Watch GT3 Pro (review) fiind de departe cel mai atrăgător model al brand-ului chinez din ultimul an.

Huawei Watch GT 3 Pro main

Watch GT 3 Pro încearcă să meargă pe ideea că dacă ceva nu este stricat, nu trebuie schimbat prea mult. Astfel, design-ul nu a evoluat semnificativ, fiind păstrate materialele de construcție de calitate. Apoi, la nivel software, ceasul a primit o versiune mai nouă de HarmonyOS, cu mai multe activități sportive posibile, dar și cu funcții noi pentru scufundări.

Deși nu este la fel de „inteligent” precum Apple Watch Ultra și Galaxy Watch5 Pro, întrucât rulează un software mai limitat în capabilități, Watch GT 3 Pro le depășește pe amândouă la capitolul autonomie, Acesta poate funcționa până la două săptămâni la o singură încărcare, și este compatibil atât cu iOS, cât și cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult