Fitbit renunță la conturile proprii, clienții vor trebui să treacă pe conturi Google

24.09.2022
Fitbit renunță la conturile proprii, clienții vor trebui să treacă pe conturi Google

Fitbit, compania din portofoliul Google care produce produse de tip wearable pentru monitorizarea activităților sportive, a anunțat că în curând va obliga clienții să renunțe la conturile sale. În locul login-ului standard va apărea autentificarea cu un cont Google, unificând în sfârșit serviciile și produsele hardware ale companiei sub o singură umbrelă. Desigur, tranziția va avea loc treptat.

Google a cumpărat Fitbit de câțiva ani, dar producătorul de wearables operează încă destul de independent

Pentru început, cei care folosesc deja produse Fitbit, nu vor trebui să facă nimic. Aceștia vor putea să continue să își folosească produsele prin contul Fitbit normal. Aceste conturi vor rămâne active până cel puțin în 2025, deci nu există grabă pentru a trece la conturi integrate cu Google. Totuși, toți utilizatorii de conturi Fitbit vor avea opțiunea de a migra pe conturi Google la cerere în tot acest timp.

Cei care nu vor avea de ales sunt însă clienții noi, care vor cumpăra smartwatch-uri și brățări de fitness ale companiei. Aceștia nu vor mai avea opțiunea de a înscrie un nou cont Fitbit, fiind necesară obligatoriu înregistrarea fie a unui cont Google nou, fie autentificarea cu cel deja existent.

Avantajele pentru trecerea la un singur cont sunt importante în special pe partea de securitate, Google având o protecție mult mai avansată pentru conturile clienților săi. Mai mult, toate configurările de confidențialitate și partajare a datelor personale, inclusiv cele legate de activitatea sportivă, vor putea fi gestionate dintr-un singur loc.

Google va lansa un concurent pentru ceasurile Google: Pixel Watch

Este interesant însă faptul că Google alege să integreze momentan doar conturile utilizatorilor de Fitbit, dar nu și hardware-ul companiei. Fitbit rămâne o entitate destul de independentă, lansând aceleași produse precum ceasurile Versa sau Sense, bazate pe sistemul de operare proprietar de la Fitbit. Această decizie este cel puțin ciudată, mai ales în contextul în care Google produce WearOS, unul dintre cele mai avansate sisteme de operare pentru dispozitive de acest gen, iar, în curând, urmează să lanseze Pixel Watch, un smartwatch Google care va concura în piață cu modelele Fitbit.

Poate că migrarea conturilor este doar primul pas, iar, în timp, toate ceasurile Google, fie că sunt din gama Pixel sau Fitbit, vor avea mai multe în comun decât faptul că banii de la clienții ambelor branduri sunt încasate în aceleași conturi.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult