Fitbit Versa 2 și modelele mai vechi nu primesc Fitbit OS 5.0

25.09.2020
Fitbit Versa 2 și modelele mai vechi nu primesc Fitbit OS 5.0

Utilizatorii Fitbit care dețin ceasuri inteligente din generațiile mai vechi, precum Versa, Versa 2 sau Ionic, nu vor primi actualizare de software la Fitbit OS 5.0, sistemul prezent pe noile modele Versa 3 și Sense. Aceste variante par astfel să rămână în urmă cu interfața veche, compatibilitatea cu aplicațiile vechi și fără noile gesturi de navigație și îmbunătățirile în utilizare. De altfel, dezvoltatorii de software vor trebui să facă versiuni speciale pentru aceste ceasuri din gama mai veche.

Fitbit OS 5.0 este dedicat noilor modele Versa 3 și Sense

Odată cu lansarea SDK-ului pentru dezvoltatori pentru versiunea software Fitbit OS 5.0, Fitbit a confirmat că acest software va rămâne exclusiv modelelor Versa 3 și Sense. Acest nou OS vine cu îmbunătățiri semnificative la capitolul navigație prin meniuri, o nouă identitate vizuală pentru funcțiile interne ale ceasului, cât și noi gesturi de navigație, care permit utilizarea mai confortabilă, în special în timpul antrenamentelor sportive.

Fitbit spune însă că ceasurile mai vechi vor mai primi actualizări software pentru Fitbit OS 4.0, dar îmbunătățirile programate pentru acestea nu includ și funcții din versiunea 5.0. De altfel, aplicațiile dezvoltate pe noul SDK pentru 5.0 vor fi compatibile doar cu ceasurile Fitbit Versa 3 și Sense. Din acest motiv, dezvoltatorii care doresc să realizeze aplicații pentru ambele variante de ceasuri, vor trebui să scrie aplicații separate pentru fiecare versiune în parte.

O altă veste proastă pentru dezvoltatorii de aplicații este că accesul la senzorii nilor ceasuri este restricționat. Chiar dacă Fitbit Sense are un senzor ECG și un senzor care poate detecta nivelul de stres, acestea nu pot fi folosite pentru dezvoltarea de aplicații terțe. Doar cele integrate în sistemul de operare au acces la astfel de informații. Dezvoltatorii vor trebui să ceară acces special din partea Fitbit pentru senzorii noi, iar aprobările vor fi făcute pentru fiecare caz în parte.

Având în vedere că Fitbit OS 4.0 era destul de limitat în funcții și era destul de greu de folosit și personalizat, faptul că clienții mai vechi nu vor primi versiunea îmbunătățită este o veste foarte proastă. Mai grav este că Versa 2 și Versa Lite sunt disponibile pe piață de mai puțin de doi ani și rămân în urmă deja la capitolul software.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult