Huawei anunță Watch Ultimate, un smartwatch realizat din materiale premium folosite în industria ceasurilor „de lux”

24.03.2023
Huawei anunță Watch Ultimate, un smartwatch realizat din materiale premium folosite în industria ceasurilor „de lux”

Pe lângă noile sale telefoane high-end, Huawei a anunțat în cadrul evenimentului de prezentare din China și un nou smartwatch, cel mai scump de până acum din portofoliul său. Acesta se numește Huawei Watch Ultimate și dorește să creeze concurență pentru ceasuri precum Apple Watch Ultra, Galaxy Watch5 Pro și modelele de top de la Garmin. Totodată, ceasul încearcă să atragă și publicul pasionat de ceasuri în zona smartwatch, folosind unele dintre cele mai „premium” materiale din care sunt realizate ceasurile tradiționale din prezent.

Huawei Watch Ultra folosește cele mai „premium” materiale de pe un smartwatch de până acum

Totul începe de la construcția carcasei lui Huawei Watch Ultimate. Acesta este realizat dintr-un aliaj amorf pe bază de zirconiu numit Liquid Metal. Această denumire este folosită și în zona de PC-uri pentru a descrie o soluție de transfer termic, însă în domeniul ceasurilor, „metalul lichid” este un material extrem de rezistent. Huawei spune că este mai puternic decât titanul, din care sunt construite ceasurile concurente din piață. Rezistența ar putea fi de până la 4,5 ori mai mare, iar acest material nu este coroziv.

Vor exista două modele de Huawei Watch Ultimate, o versiune livrată cu o brățară de titan, cu zale, care adoptă și un design care iese mai ușor în evidență, cu o culoare argintie și o ramă albastră din material ceramic în jurul ecranului. Acesta va fi modelul cel mai scump. Varianta mai „accesibilă”, dacă îi putem spune așa, va fi un ceas realizat tot din Liquid Metal, dar cu o curea de cauciuc HNBR (Hydrogenated Nitrile Rubber Strap). Acest material este de asemenea folosit pentru curelele ceasurilor tradiționale scumpe și este un material mai rezistent decât siliconul. Ambele modele vin și cu o curea de dimensiuni mari, tot din HNBR, care este destinată celor care practică sporturi precum schi, întrucât poți purta ceasul deasupra echipamentului de protecție cu o astfel de curea.

Acesta este cel mai bine dotat ceas Huawei, fiind recomandat inclusiv pentru scufundări la mare adâncime

Ceasul are sticlă de safir peste ecranul AMOLED LTPO de 1,5”, completând astfel construcția „premium” a ceasului. Fiind un ecran LTPO, acesta poate ajusta dinamic rata de împrospătare între 1 și 60 Hz, pentru a economisi energie atunci când sunt afișate elemente statice pe ecran, ceva ce nu multe ceasuri din piață oferă. Luminozitatea este de asemenea la un nivel înalt, la 1.000 nits.

De asemenea, bateria este una dintre cele mai mari de pe un smartwatch, la 530 mAh. La fel ca modelele din seria Watch GT 3, și Watch Ultimate de la Huawei promite până la 14 zile de autonomie la o singură încărcare, în timp ce folosit în regim de sport, poate atinge cam 8 zile. Încărcarea se face am într-o oră, iar ceasul include și încărcare wireless Qi, deci poate fi încărcat de la un telefon prin încărcare wireless în sens invers.

La capitolul senzori, acest model are cam „de toate” vorbim despre senzor de puls, pulsoximetru, ECG, GPS cu 5 constelații de sateliți și altimetru, pentru monitorizarea a peste 100 de tipuri de activități sportive, inclusiv scufundări la mare adâncime. Ceasul oferă rezistență la apă la 110 metri pentru 24 de ore, fiind certificat la standardele ISO 22810 și EN13319.

Huawei dorește să promoveze acest model și drept un computer de scufundare, cu funcții dedicate pentru diverse niveluri de dificultate: recreațional, free diving sau tehnic. Huawei spune că are și un algoritm propriu pentru scufundări, dar va fi greu de testat fără expertiză în domeniu cât de performant este acest software.

Prețurile Huawei Watch Ultimate sunt comparabile cu cele ale concurenței din zona „Ultra”

Se pare că ceasul este la nivel software, în rest, similar cu celelalte modele Watch GT din piață, fiind bazat tot pe HarmonyOS Lite. Ceasul permite apeluri prin Bluetooth și quick replies pentru aplicații de chat, dar nu va fi lansat cu un sistem de plăți prin NFC, în Europa, deși include hardware-ul necesar. Ce nu include este însă conectivitate eSIM, fiind dependent de un smartphone. Din fericire, poți folosi telefoane cu Android, iOS sau HarmonyOS cu acest model, conexiunea fiind realizată prin aplicația Huawei Health.

Ceasul va fi lansat și în Europa, începând cu 3 aprilie, în cele două variante. Nu avem încă prețuri pentru Europa, dar modelul „Expedition”, cu brățară de cauciuc, este listat la 6.000 yuan în China, adică în jur de 800 de euro, în timp ce modelul Voyage Blue, cu brățară de titan, va costa 7.000 yuan, adică aproximativ 940 de euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult