Pixel Watch, mai puțin performant ca Galaxy Watch 4. Va folosi un procesor din 2018

16.05.2022
Pixel Watch, mai puțin performant ca Galaxy Watch 4. Va folosi un procesor din 2018

Știam de cel puțin un an înainte ca Google să anunțe oficial Pixel Watch că acest dispozitiv există, iar, între timp, se pare că acesta nu a fost schimbat foarte mult la nivel hardware. De fapt, Google pare că a luat niște decizii legate de hardware-ul lui Pixel Watch în urmă cu câțiva ani, chiar dacă abia în toamna lui 2022 va aduce acest ceas pe piață. Cele mai noi informații despre Pixel Watch sugerează că procesorul său este un model vechi de cel puțin patru ani.

Pixel Watch a fost amânat atât de mult, încât hardware-ul său este deja depășit

Pixel Watch va fi primul ceas inteligent de la Google, echipat cu versiunea 3.0 de Wear OS. Acesta este în dezvoltare de multă vreme, iar publicația 9to5google susține că are informații despre hardware-ul intern al acestui model.

Conform publicației, o sursă apropiată de proiectul Pixel Watch susține că ceasul este echipat cu un procesor de la Samsung. Este vorba despre modelul Exynos 9110, un cip Samsung lansat în august 2018. Acesta a fost folosit de către Samsung pe dispozitivele sale din gama wearables în urmă cu câțiva ani, însă, între timp, producătorul sud coreean a lansat un înlocuitor. Procesorul folosit pe modelele cu sistemul de operare Tizen Galaxy Watch, Galaxy Watch Active și Active 2 și Galaxy Watch 3. Exynos 9110 este construit pe arhitectură de 10nm și folosește două nuclee Cortex-A53.

Cel mai recent model Samsung, Galaxy Watch4, echipat tot cu sistemul de operare Wear OS de la Google, folosește cipul Exynos W920, fiind realizat pe arhitectură de 5nm. Astfel, acesta poate oferi o performanță crescută și poate scădea consumul de energie, ceva important pe un dispozitiv wearable de dimensiuni mici. Samsung a promis performanță cu 20% mai bună pentru CPU și de 10 ori mai mare pentru GPU pe noul cip.

Astfel, performanța lui Pixel Watch în comparație cu Galaxy Watch 4 ar putea fi mai slabă, având în vedere că rulează același software, dar folosesc procesoare din generații diferite.

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult