Google anunță lansarea Pixel 7 și Pixel Watch. Confirmă numele noului său procesor

07.09.2022
Google anunță lansarea Pixel 7 și Pixel Watch. Confirmă numele noului său procesor

Google a anunțat oficial data la care va anunța următoarea sa generație de smartphone-uri, Pixel 7, primul său ceas inteligent, Pixel Watch și probabil alte câteva surprize pe care încă nu le cunoaștem. Pentru a marca această ocazie, Google a vorbit puțin și de următorul său procesor proprietar, care va sta la baza acestor noi dispozitive mobile. Astfel, am aflat în sfârșit cum se va numi succesorul procesului Google Tensor: Tensor G2.

Evenimentul Made By Google pentru Pixel 7 și Pixel Watch va avea loc în octombrie

Evenimentul de lansare va avea loc pe 6 octombrie, la aproape fix o lună după evenimentul de lansare de astăzi, 7 septembrie, în care Apple va prezenta noua gamă iPhone 14. Așa cum ne-am obișnuit deja, acest eveniment va purta numele „Made By Google” și va avea loc la ora 20:00 a României, într-o manieră similară cu ceea ce face Apple.

În clipul scurt de anunț, Google arată căștile Pixel Buds, ceasul Pixel Watch și noile modele Pixel 7 și 7 Pro. Toate aceste produse au fost deja anunțate și/sau lansate în cadrul Google I/O de acum câteva luni. Evenimentul va confirma însă configurațiile hardware finale ale acestor produse, configurațiile în care vor fi disponibile, cât și prețurile la care le vom găsi în magazinele de specialitate. Probabil că pentru telefoanele Pixel vor fi anunțate și câteva funcții exclusive pe versiunea dedicată de Android, pe care utilizatorii altor brand-uri le vor primi mult mai târziu.

Nu știm foarte multe lucruri însă despre procesorul Tensor G2. Știm că este în continuare produs de Samsung, deci probabil că folosește tot vechile design-uri de Exynos, cu ceva mai multă procesare AI integrată. De altfel, după vestea că Samsung va trece aproape exclusiv pe Snapdragon de anul viitor, probabil că Google va avea la dispoziție mai multe procesoare de la Samsung pentru producția de Pixel, care în ultimii ani a fost destul de lentă în comparație cu cererea din piață. Cu mai multe unități disponibile, poate că Google va extinde și vânzările în mai multe regiuni.

google tensor g2

Procesorul Tensor original va rămâne însă pe piață. Pixel 6a, modelul mid-range nu va dispărea de la vânzare odată cu lansarea Pixel 7, iar tableta Pixel din 2023 ar putea folosi tot acest cip. Dintre toate însă, ceasul Pixel Watch se zvonește că va folosi cele mai vechi componente, fiind bazat pe un procesor vechi și ineficient din 2018, în ciuda faptului că de curând au fost lansate modelele Snapdragon W5 Gen 1, mult mai eficiente pentru zona wearables.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult