Platforma Facebook, folosită ca piață de desfacere pentru rămășițe umane

12.07.2020
Platforma Facebook, folosită ca piață de desfacere pentru rămășițe umane
Foto: Pixabay

Reporteri de la o publicație de știință au descoperit faptul că Facebook se dovedește mediul ideal de comercializare a rămășițelor umane.

Comercializarea artefactelor istorice este o activitate care se dovedește extrem de profitabilă, mulți colecționari dorind să se afle în posesia unor piese unice sau cu o vechime și importanță istorică semnificativă. O parte importantă a acestor tranzacții se află în limitele legale, atât în ceea ce privește modul în care au fost obținute, dar și modul în care sunt tranzacționate.

Reporterii de la Live Science au descoperit o latură întunecată a acestui tip de comerț. Mai exact, aceștia s-au infiltrat într-o serie de grupuri de Facebook în care rămășițe umane erau tranzacționate. Astfel de practici vin adesea la pachet cu jefuirea siturilor arheologice din lumea întreagă.

O practică ilegală și un nou scandal pentru Facebook

Investigația reporterilor a început de pe un grup de Facebook pe care unul dintre membrii a scos la vânzare un craniu furat din catacombele Sousse, Tunisia. Acest loc este, conform arheologilor, unul dintre cele mai locuri de veci folosite de creștini din lume.

Experții în drept explică faptul că majoritatea țărilor din lume, printre care se numără Tunisia, locul de unde a fost furat craniul, dar și SUA, unde s-a încercat comercializare acestuia, au interzis astfel de practici.

Citește continuarea în Descoperă.

CITEȘTE ȘI:

Facebook interzice terapia de conversie pe platformele sale

Mark Zuckerberg despre companiile care au retras reclame de pe Facebook: „se vor întoarce”

Cum să creezi o conferință video cu colegii de la muncă pe Zoom ori WhatsApp

Urmărește Go4IT.ro pe Google News