Cum să creezi o conferință video cu colegii de la muncă pe Zoom, Facebook ori WhatsApp

10.07.2020
Cum să creezi o conferință video cu colegii de la muncă pe Zoom, Facebook ori WhatsApp
Foto: Shutterstock

Deși este simplu, găzduirea unei sesiuni de video conferință pe Zoom, Facebook sau WhatsApp îi poate pune în dificultate pe cei neinițiați. Iată cum poți evita situațiile stânjenitoare, reușind din prima încercare să creezi o conferință video cu colegii de la muncă.

Cum creezi o video conferință prin intermediul platformei Zoom

  1. Primul pas este să faci o vizită pe site-ul zoom.us, unde folosești opțiunea Sign In pentru a te autentifica cu contul de Google sau Facebook. Alternativ, poți folosi opțiunea Sign Up pentru a crea un cont dedicat pe Zoom. Pentru asta, va trebui să furnizezi o adresă reală de email și să alegi o parolă de acces.
  2. Dacă nu ai aplicația Zoom, folosește opțiunea Host a Meeting pentru a începe procesul de instalare.
  3. Mai departe, pornește aplicația Zoom pentru PC și folosește opțiunea sign-in, introducând datele de login folosite sau nou generate la pasul 1.
  4. Folosește simbolul deforma unei săgeți orientate în jos și selectează opțiunea Start with video, apoi  New Meeting pentru a porni o conferință.

Cum pornești o video conferință pe WhatsApp

  1. Accesează tab-ul Calls folosind meniul afișat la partea de sus a ecranului.
  2. Folosește butonul cu simbolul telefon din colțul dreapta-jos și alege apoi opțiunea New group call
  3. Selectează din lista de contacte afișată persoanele pe care vrei să le inviți la sesiunea de videoconferință.
  4. Atingeți butonul cu simbolul telefon pentru a porni un apel audio sau butonul video pentru a porni un apel video.

Poți iniția video conferințe pe WhatsApp și din cadrul conversațiilor de grup. Dacă la discuție participă mai puțin de patru persoane, vei vedea butoanele video și telefon apărând în colțul dreapta-sus a ferestrei de conversație. Folosirea oricăruia dintre butoane va porni automat un apel cu toate persoanele din grupul de chat.

În schimb, dacă la discuție sunt prezente mai mult de patru persoane va trebui să-i selectezi manual pe cei cu care vrei să continui în modul de video conferință.

Cum găzduiești o video conferință cu prieteni de pe Facebook sau Instagram

Pentru asta ai nevoie de Messenger Rooms, competitorul recent lansat de Facebook pentru serviciul Zoom. Spre deosebire de Zoom, cu Messenger Rooms poți organiza întâlniri cu până la 50 de participanți, fără limită de timp. În plus, se pot alătura și invitați care nu dețin sau nu vor să divulge contul de Facebook

s

Messenger Rooms nu este o aplicație de mobil dedicată, ci un serviciu pe care îl poți accesa gratuit direct din interfața aplicației Messenger.

  1. Tot ce ai de făcut este să deschizi aplicația Messenger și să accesezi tab-ul People
  2. De aici, folosești butonul Create Room pentru a iniția sesiunea de videoconferință
  3. Folosește butonul Edit pentru a selecta exact din lista de contacte persoanele care vrei să aibă acces. Alternativ, poți folosi butonul Share pentru a distribui link-ul de conectare pe News Feed, unui grup de Facebook, ca Eveniment, sau trimite separat ca mesaj invitaților care nu sunt pe Facebook.
  4. Cei care nu folosesc Facebook Messenger se pot alătura conferinței și fără instalarea unei aplicații dedicate, folosind în schimb interfața pentru web browser accesibilă atât de pe PC-uri desktop, cât și dispozitive mobile.

Pentru viitorul nu prea îndepărtat, administratorii Facebook plănuiesc și să introducă suport pentru sesiuni mixte de videoconferință, la care pot participa utilizatorii Messenger, Instagram Direct, WhatsApp și chiar dispozitive dedicate precum Facebook Portal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult