Facebook lucrează deja la o alternativă la Clubhouse, cea mai nouă rețea de socializare audio

11.02.2021
Facebook lucrează deja la o alternativă la Clubhouse, cea mai nouă rețea de socializare audio

Facebook este o companie cunoscută pentru faptul că poate să „împrumute” rapid ideile altor jucători de pe piața de rețele de socializare. Chiar dacă anumite capabilități precum ideea de „Story” au fost inventate de alte companii (în acest caz fiind vorba despre Snapchat), acestea au ajuns să aibă un adevărat succes abia după ce au apărut pe platformele sale populare, precum Instagram și Facebook.  După ce a copiat Zoom în Messenger Rooms și TikTok în cadrul secțiunii Reels de pe Instagram, compania urmează să cloneze în curând Clubhouse, o rețea de socializare la început de drum, cu accent pe discuții prin voce.

La fel cum a făcut și în cazul altor servicii de socializare, Facebook va clona funcționalitatea Clubhouse

Clubhouse s-a lansat în luna septembrie a anului trecut și a crescut destul de lent. Această viteză a fost atent monitorizată de către creatorii săi, întrucât platforma a permis înscrierea de conturi doar pe bază de invitații sau referințe din partea altor membri ai rețelei. De asemenea, faptul că aplicația Clubhouse este disponibilă doar pe iOS a limitat de asemenea publicul care ar putea să o folosească.

Aplicația permite realizarea de camere de chat audio, sau chiar grupuri și comunități, despre diverse subiecte. Pot fi definite în fiecare cameră sau grup roluri precum vorbitori, public sau moderatori, iar totul are loc strict pe bază de chat audio. Nu există mesagerie, fotografii sau clipuri video, ci doar grupuri de discuții. Acest lucru a atras o mare comunitate de antreprenori din toate domeniile, care strâng camere cu zeci sau sute de ascultători.

Se pare însă că Mark Zuckerberg, care și-a înscris de curând un cont personal pe Clubhouse, are de gând să cloneze această funcționalitate. Conform New York Times, deja conducerea Facebook deja a cerut intern dezvoltatorilor să creeze o alternativă similară, care să permită chat audio rapid bazat pe camere, într-o manieră similară.

Nu este încă clar dacă această alternativă va veni sub formă de aplicație separată, dedicată, sau dacă va fi integrată într-un serviciu deja existent, precum Instagram, Facebook sau Messenger.

sursa: New York Times, via Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult