Facebook Messenger adaugă filtre şi efecte în apeluri video

28.06.2017
Facebook Messenger adaugă filtre şi efecte în apeluri video

Facebook integrează din ce în ce mai multe funcţii foto în aplicaţiile sale, iar acum începe să caute noi locuri în care să putem folosi filterele în timp real şi alte astfel de brizbrizuri. Noua victimă a decoraţiunilor pentru cameră este apelul video prin intermediul Messenger, care beneficiază acum de majoritatea funcţiilor pe care le putem folosi atunci când realizăm o fotografie pentru publicare pe Timeline sau pentru funcţia Stories.

Cei care aleg să iniţieze apeluri video prin intermediul aplicaţiei Messenger pentru mobil vor beneficia acum de filtre care schimbă culorile, asemeni funcţiilor din Instagram sau Facebook, vor putea include efecte animate inspirate de reacţiile clasice de pe Facebook precum „Love”, ”wow”, „angry”, etc. şi vor putea realiza chiar şi capturi de ecran cu un singur buton, care pot apoi fi publicate online.

Adăugarea de funcţii distractive de acest gen în apeluri video în timp real este probabil o strategie de a atrage mai mulţi utilizatori către Messenger, întrucât mulţi folosesc pentru acest tip de comunicare servicii concurente. Skype şi Facetime de pe iOS sunt printre cele mai populare servicii de apeluri video, însă disponibilitatea cross-platform a lui Facebook Messenger şi funcţiile distractive ar putea fi de ajuns pentru a convinge măcar o parte dintre aceştia măcar să încerce această capabilitate.

Noile funcţii au fost lansate într-un update software al aplicaţiei pentru mobil, însă ar putea să nu fie disponibile pentru toţi utilizatorii momentan. În următoarele câteva zile, aceste funcţii vor fi activate pentru fiecare cont în parte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video