Facebook porneşte Journalism Project cu mai multe reclame în Instant Articles şi planuri măreţe pentru viitor

10.03.2017
Facebook porneşte Journalism Project cu mai multe reclame în Instant Articles şi planuri măreţe pentru viitor

Facebook Instant Articles este o iniţiativă benefică utilizatorilor de pe mobil ai releţei de socializare, însă implementarea lor la scară largă a întârziat din cauza restricţiilor impuse asupra publisherilor. Se pare însă că Facebook va renunţa la o parte dintre regulile de publicare prin intermediul acestei platforme, lucru care ar trebui să ducă la mai multe articole de acest gen şi la un venit crescut pentru publisheri din reclamele afişate.

Până în prezent, afişarea de reclame prin intermediul Instant Articles era limitată la includerea unui banner după fiecare 350 de cuvinte. Facebook a decis să scadă această limită la 250 de cuvinte, astfel putând fi afişate chiar şi două sau trei bannere într-o ştire obişnuită. Această decizie a venit odată cu noul „Journalism Project”, o iniţiativă Facebook care să încurajeze utilizarea Instant Articles în rândul instituţiilor de presă.

Pentru viitor, Journalism Project vrea să adauge posibilitatea de a integra mai multe articole într-un singur pachet (link), să încurajeze jurnalismul local, să ofere posibilitatea de a încheia abonamente premium cu sursele de informare prin intermediul Facebook, dar şi organizarea de activităţi educative.

Facebook doreşte să ofere cursuri pentru reporteri care să îi ajute să folosească funcţia Facebook Live mai eficient, să organizeze sesiuni de tip hackaton pentru a dezvolta alături de jurnalişti noi metode de a comunica cu publicul şi nu în ultimul rând să găsească soluţii pentru a opri valul de „fake news” care devine din ce în ce mai proeminent pe reţelele de socializare.

Utilizatorii de rând vor primi în schimb acces mai rapid la informaţie şi ştiri din surse verificate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult