Facebook Quiet Mode oferă utilizatorilor o pauză de la social media

10.04.2020
Facebook Quiet Mode oferă utilizatorilor o pauză de la social media

Cea mai recentă actualizare pentru aplicația de mobil Facebook introduce un nou mod de funcționare numit „Quiet Mode”. Practic, utilizatorii pot să ia o pauză de la rețeaua de socializare, aplicația dezactivând automat notificările pe care le trimite în mod normal. Această funcție vine într-o perioadă în care din ce în ce mai multe companii încurajează scăderea timpului de utilizare al smartphone-ului și în special al rețelelor de socializare.

Atât Apple cât și Google au implementat în cele mai recente versiuni ale sistemelor lor de operare mobilă funcții de monitorizare a timpului de utilizare a dispozitivelor. Astfel poți vedea cât timp petreci pe social media, vizionând filme sau alte astfel de activități. Tot aceste funcții permit și stabilirea unor limite per aplicație. Totuși, nu foarte mulți utilizatori știu că aceste funcții există, așa că Facebook a decis să poată oferi această funcționalitate și în cadrul aplicației sale.

Practic, Facebook Quiet Mode poate fi pornit și pentru o perioadă determinată, aplicația nu va mai „bâzâi” pentru fiecare notificare în parte. Astfel, utilizatorii se pot concentra pe alte activități și nici nu trebuie să își pună telefoanele pe mod silențios, pentru a putea primi notificări importante de pe alte aplicații, precum cele de mesagerie sau e-mail.

De altfel, activarea Quiet Mode oferă și un alt avantaj. Poți dezactiva notificările fără să fii nevoit să modifici setările de notificări ale telefonului, pe care le-ai putea uita oprite sau pornite. Nu este în niciun caz vreo nouă funcție revoluționară, ci doar o opțiune în plus pentru cei care vor o gură de aer proaspăt, departe de rețeaua de socializare care îi bombardează non-stop cu informații.

Mulți ar putea spune că un cont de Facebook nu este necesar și chiar sunt mulți care încurajează ștergerea contului, mai ales după scandalul Cambridge Analytica, însă pentru unii acest lucru nu este posibil. Facebook este rețeaua pe care țin legătura cu familia sau prietenii apropiați sau mai îndepărtați, cât și o unealtă pe care mulți o folosesc pentru a putea lucra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult