Facebook se întoarce la origini: lansează Campus, o rețea de socializare pentru facultăți

14.09.2020
Facebook se întoarce la origini: lansează Campus, o rețea de socializare pentru facultăți

Înainte să devină un gigant online în domeniul social media, Facebook era folosit exclusiv în facultăți. The Facebook, așa cum era numit inițial, era o soluție de rețea socială locală, în care membrii unui campus universitar puteau ține legătura. Desigur, această idee a evoluat repede și la scurt timp după lansare, Facebook a fost lansat la nivel global, pentru oricine își dorește un cont, nu doar pentru studenți. Se pare însă că Facebook nu își uită originile și lansează Campus, o nouă secțiune Facebook dedicată universităților.

Campus revine la ideea originală a Facebook: conectarea studenților dintr-o singură facultate

Campus este un nou tab în aplicația principală a rețelei de socializare și este disponibilă exclusiv studenților. Aceștia pot astfel ține legătura cu alți studenți din unitatea lor de învățământ, fiind disponibil un News Feed dedicat pentru aceasta. Practic, majoritatea funcționalităților Facebook sunt disponibile și pe Campus, doar că toate acestea sunt izolate de restul lumii.

Pot fi create grupuri doar pentru Campus, evenimente sau chiar camere virtuale de chat, în care studenții dintr-o facultate vor putea ține legătura. Spre diferență de rețeaua principală, va exista însă un așa numit „Director de Campus”, unde vor fi listați toți cei care sunt în respectiva facultate.

Accesul la Campus se face pe baza unui e-mail de tip „.edu”, oferit de fiecare universitate studenților și anul în care urmează să promoveze. Campus beneficiază însă de un profil dedicat, chiar dacă fotografia de profil rămâne aceeași precum pe Facebook. Detalii personale precum cursurile la care studenții sunt înscriși, orașul natal, căminul în care stau și alte astfel de detalii pot fi făcute publice sau ascunse.

Campus este momentan disponibil pentru 30 de universități din SUA și oferă interacțiune doar între studenții fiecărei universități în parte, fără interacțiune între mai multe campusuri. Și interacțiunea cu Facebook este minimă, însă există câteva lucruri care se păstrează, precum lista de contacte blocate. Dacă blochezi pe cineva pe Facebook, acesta va rămâne blocat și pe Campus. De asemenea, cei care au avut conturile de Facebook închise din motive de încălcare a regulamentului, nu vor putea să își creeze un cont de Campus. Cei care termină facultatea vor putea rămâne pe Campus, însă Facebook spune că îi va încuraja să părăsească acest cont pentru că informațiile de acolo nu vor mai fi relevante pentru ei.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult