Facebook Stories, o parte din ecranul telefonului irosită

05.04.2017
Facebook Stories, o parte din ecranul telefonului irosită

Se pare că foarte puţini utilizatori folosesc noua caracteristică Stories introdusă recent de Facebook în aplicaţia sa principală.

Facebook Stories sunt colecţii de imagini sau clipuri video care dispar după 24 de ore. Caracteristica a fost „împrumutată” de companie de la rivala Snapchat. Mark Zuckerberg & Co. nu s-au gândit, însă, la un aspect important: ce e popular printre adolescenţii care folosesc acea aplicaţie s-ar putea să nu prezinte interes pentru populaţia mult mai în vârstă de pe Facebook.

Compania a găsit o modalitate pentru a masca rata de utilizare probabil jenantă pe care o are noua componentă. Aşa că, în loc să mai afişeze un spaţiu alb, gol, în partea de sus a ecranului telefonului, Facebook va arăta mai multe iconiţe ale prietenilor cu care utilizatorul interacţionează cel mai mult, chiar dacă aceştia nu au publicat Stories.

Aceste iconiţe apar ca nişte „fantome”.

Personal nu folosesc Stories şi nu sunt interesat de ele, aşa că aş dori să am posibilitatea să dezactivez acea secţiune din aplicaţie, care ocupă o mare parte din ecran degeaba.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult