Facebook testează apeluri video și audio în aplicația principală de mobil

24.08.2021
Facebook testează apeluri video și audio în aplicația principală de mobil

În urmă cu mulți ani, Facebook a luat decizia de a separa pe mobil aplicația principală de componenta de mesagerie, construind astfel Messenger drept o platformă de sine stătătoare. În ultimii câțiva ani însă, odată cu creșterea în popularitate a transmisiunilor live, a apelurilor video și a camerelor audio, Facebook a început să includă din ce în ce mai multe unelte de comunicare directă în aplicația principală. Compania testează acum însă integrarea de butoane pentru apeluri video și audio direct în aplicație, fără a fi necesară utilizarea Messenger pentru asta.

Experimentul ar putea aduce înapoi funcții de comunicare privată în aplicația Facebook

Bloomberg a publicat un articol în care Connor Hayes, Product Management Director pentru Facebook Messenger, confirmă faptul că gigantul online vede Messenger acum drept un serviciu atașat rețelei de socializare și nu un produs de sine stătător. Din acest motiv, integrarea unor funcții direct în Facebook ar putea elimina jonglarea cu mai multe aplicații pentru a folosi funcții de pe aceeași rețea.

Noile butoane pentru apeluri au început deja să apară în stadiu de test pentru o parte dintre utilizatorii din SUA, iar în urma rezultatelor acestui experiment, vor fi probabil luate deciziile în legătură cu ce se va întâmpla pe viitor. Dacă acesta va fi un succes, ne putem aștepta să putem iniția și primi apeluri video sau audio direct în aplicația principală Facebook.

În ultimii doi ani însă, Facebook a lucrat intens pentru a-și unifica serviciile sale de comunicare. Facebook Messenger și Instagram DM funcționează acum pe aceeași platformă, putând fi trimise mesaje de pe o aplicație pe cealaltă fără probleme. WhatsApp este în plan să se alăture acestei platforme eventual, însă momentan Facebook pare să aibă o oarecare reticență în modificarea serviciului prea mult, după scandalul legat de datele colectate și trimise către rețeaua principală de socializare a companiei de la începutul anului.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult