Go4News: Instagram începe să cenzureze anumite imagini şi activează autentificarea în doi paşi

Autor: Cătălin Niţu 24.03.2017

Facebook a lansat un nou update pentru reţeaua de socializare Instagram care include câteva modificări importante pentru modul în care sunt afişate anumite imagini, cât şi pentru îmbunătăţirea securităţii informaţiilor. Se pare că anumite imagini considerate „sensibile” pentru anumiţi utilizatori vor fi afişate cu un efect de ceaţă, în timp ce accesarea contului personal din aplicaţie şi pe site-ul din browser va fi protejată prin autentificare în doi paşi.

Instagram include o funcţie de raportare a conţinutului nepotrivit, pe care utilizatorii o pot folosi pentru a marca imaginile şi clipurile care li se par sensibile. Facebook va începe de acum să blureze imaginile care primesc mai multe astfel de raportări, dar care totuşi nu contravin regulamentului de publicare a conţinutului, deci nu pot fi eliminate. Astfel, pentru a vedea una dintre imaginile care probabil sunt la limta „indecenţei”, va fi nevoie de accesarea imaginii în mod fullscreen, printr-o atingere de ecran în plus (sau click pentru varianta din browser).

De asemenea, toată lumea primeşte acum acces la autentificarea în doi paşi. Această funcţie era deja disponibilă pentru o parte dintre utilizatori, însă Facebook a pornit-o acum pentru toată lumea. Cei care aleg să activeze acest tip de log-in vor putea să îşi ataşeze de cont un număr de telefon, care va fi folosit pentru transmiterea unui cod la fiecare tentativă de autentificare. Astfel, în cazul în care o persoană neutorizată află într-un fel sau altul parola contului, fără codul primit prin SMS, accesul la cont va fi blocat. Este foarte important însă ca utilizatorii să ţină minte să dezactiveze un număr de telefon în cazul în care acesta este schimbat.

Nu în ultimul rând, Instagram a primit acum un site separat dedicat comunităţii şi securităţii contului numit instagram-together.com. Acesta oferă acces la informaţii utile despre Instagram, include ghiduri pentru activarea şi dezactivarea unor funcţii şi va încerca să ajute utilizatorii să controleze mai bine setările de intimitate de pe reţeaua de socializare.