Poți acum să ștergi automat mesajele pe care le trimiți pe Facebook Messenger

14.11.2020
Poți acum să ștergi automat mesajele pe care le trimiți pe Facebook Messenger

Evoluția platformei Facebook Messenger continuă. După ce serviciul de mesagerie a fost integrat inclusiv în Instagram, iar cele două platforme au primit câteva funcții noi de comunicare cu această ocazie, Facebook introduce o nouă capabilitate numită „Vanish Mode”. Acest tip de mesaje au un termen de expirare și dispar automat după ce sunt citite sau după ce căsuța de chat este închisă. Este un mod mai privat pentru conversații online, care șterge urmele de peste tot.

Vanish Mode este o metodă mai sigură pentru a conversa pe Facebook Messenger

Momentan, funcția Vanish Mode este disponibilă în SUA și alte câteva țări, însă va fi activată în toată lumea în următoarele câteva săptămâni. Utilizarea acesteia este extrem de simplă, fără să fie necesară navigarea prin meniuri de setări. Tot ce trebuie să faci este să tragi de jos în sus în pagina chat-ului, iar Vanish Mode se activează. Tot ce scrii după aceea este automat șters după ce persoana cu care conversezi vede mesajele sau după ce închizi căsuța de chat.

Iar Vanish Mode poate fi activată doar de unul dintre interlocutori. Cel care nu activează Vanish Mode va păstra mesajele din acea conversație, dar numai cele pe care el le-a trimis. Pentru ca întreaga conversație să dispară automat, ambii utilizatori trebuie să o activeze. Totuși, noua capabilitate din Messenger nu funcționează în chat-uri de grup. Iar dacă celălalt utilizator face o captură de ecran, vei fi atenționat.

Atunci când unul dintre utilizatori activează Vanish Mode pe Facebook Messenger sau pe Instagram, o animație apare pe ecran și un mesaj îți spune ceea ce funcționează și ce nu în acest mod. De exemplu, dacă dorești să raportezi un mesaj pe care l-ai primit, ai la dispoziție doar o oră după ce a fost trimis. Mai există însă o limitare. Ambii interlocutori trebuie să fie pe Messenger sau pe Instagram. Chiar dacă cele două rețele pot comunica între ele, Vanish mode nu merge de pe una pe cealaltă.

sursa: Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video