Shoelace este o nouă reţea de socializare de la Google. Este concentrată pe evenimente şi activităţi locale

12.07.2019
Shoelace este o nouă reţea de socializare de la Google. Este concentrată pe evenimente şi activităţi locale

Reţeaua de socializare Google+ a fost închisă în această primăvară, marcând recunoaşterea eşecului gigantului online în acest domeniu. Se pare însă că Google nu renunţă însă la ideea de a crea un astfel de serviciu, anunţând Shoelace, o nouă reţea de socializare care încearcă să pună în contact persoane cu interese similare. Spre diferenţă de Facebook sau Twitter, Shoelace (şiret de pantof) se concentrează pe evenimente, nu pe distribuirea de link-uri, fotografii sau clipuri video.

Noua reţea de socializare a fost dezvoltată de Area 120, o echipă care se ocupă cu proiecte experimentale în cadrul Google şi încurajează întâlnirea între utilizatori în persoană, fiind mai degrabă o reţea pentru cei care locuiesc într-o anumită zonă. De altfel, obiectivul aplicaţiei este să creeze comunităţi şi să ajute utilizatorii care se mută în oraşe noi să descopere activităţi. Descrierea oficială a aplicaţiei spune:

 „Shoelace este o aplicaţie mobilă care ajută persoanele să se conecteze cu alţii cu interese comunie prin activităţi în persoană. Este grozavă pentru cei care s-au mutat de curând în oraşe noi şi caută să cunoască persoane care locuiesc în zonă”.

Odată înscris un cont, Shoelace cere utilizatorilor să îşi aleagă o sferă de interese şi să se alăture unei comunităţi. Pentru aprobarea într-o comunitate, cei care o administrează vor verifica utilizatorii înainte de a-i accepta. Acest pas este important, întrucât obiectivul de a aduce utilizatorii în acelaşi loc în persoană, poate avea riscuri în plus.

Evenimentele sau activităţile marcate în aplicaţie se numesc Loops (funde) şi apar pe hartă în funcţie de comunitatea şi sfera de interes aleasă. Astfel, vei vedea tot timpul activităţile pe care ţi-ai dori să le faci.

Momentan aplicaţia Shoelace este lansată pe Android de la 8.0 în sus şi iOS 11 sau mai nou şi funcţionează exclusiv în New York. Google spune că plănuieşte să extindă oraşele în SUA, însă nu a dezvăluit dacă pregăteşte şi o lansare globală cândva în viitor. Accesul la Shoelace se face acum, în  perioada de testare folosind un sistem de invitaţii aprobate individual de Google, însă în timp va fi listată şi în magazinele de aplicaţii Play Store şi AppStore.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult