Spotify a lansat Greenroom, o rețea de socializare audio similară cu Clubhouse

17.06.2021
Spotify a lansat Greenroom, o rețea de socializare audio similară cu Clubhouse

Spotify a anunțat și lansat Greenroom, o alternativă la rețelele de socializare audio din ultima vreme, precum Clubhouse. În timp ce Twitter și Facebook lucrează la dezvoltarea și îmbunătățirea alternativelor lor integrate în aplicațiile principale, Spotify lansează Greenroom ca aplicație separată de serviciul standard de streaming de muzică. Totuși, la nivel de funcționalitate, noua aplicație este similară cu ceea ce oferă toate aceste servicii, construite pe modelul Clubhouse.

Greenroom este o alternativă la Clubhouse de la Spotify

Într-un fel, Greenroom, o alternativă la Clubhouse de la Spotify, este un pas logic pentru companie. Spotify dezvoltă tehnologii de streaming audio prin internet de mulți ani, deci probabil că tehnologia sa poate fi ușor adaptată la camere de discuții live. De altfel, conținutul de pe Spotify, precum muzica și podcast-urile, ar putea fi în viitor include în funcționalitatea Greenroom, putând probabil asculta muzică în camere alături de prieteni, sau asculta împreună podcast-uri.

Greenroom permite căutarea de camere pe baza intereselor din diverse categorii, deci probabil că vei putea găsi ceva interesant pe platformă destul de repede. În cazul Twitter Spaces, se presupune că urmărești deja o persoană care organizează o astfel de cameră. Astfel, Greenroom funcționează ceva mai similar cu originalul Clubhouse.

Aplicația Greenroom este disponibilă pe iOS și Android și necesită folosirea unui cont Spotify pentru autentificare. Totuși, există un regulament separat de cel Spotify pe care trebuie să îl accepți, cât și noi date personal pe care trebuie să le cedezi către Spotify, pentru a putea folosi serviciul.

Cert este că în ciuda faptului că originalul Clubhouse încă nu a permis accesul la liber utilizatorilor la platforma sa, deja au apărut alternative integrate în aplicațiile tradiționale de social media. Giganții Twitter și Facebook au lucrat intens la variantele lor, iar acum chiar și Spotify, o companie care nu activa în domeniul social media până în prezent, a reușit să creeze o nouă rețea similară cu funcționalitate extinsă.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult