Instagram clonează BeReal prin noile Candid Challenges. Momentan sunt în „testare internă”

28.08.2022
Instagram clonează BeReal prin noile Candid Challenges. Momentan sunt în „testare internă”

Meta copiază funcții din alte rețele de socializare fără să încerce să se ascundă și asta nu este o noutate. A făcut asta atunci când Snapchat a introdus Stories, a copiat apoi funcționalitatea TikTok cu Reels, iar Clubhouse și Zoom au fost integrate în Facebook prin intermediul camerelor audio și camerelor video în timpul pandemiei. Următoarea „victimă” pare să fie BeReal, care va fi clonată în curând pe rețelele Meta de socializare sub forma Candid Challenges.

Candid Challenges sunt doar cea mai nouă tentativă de „clonare” a funcțiilor altei rețele în interiorul Instagram

BeReal este disponibil de mai mult timp pe piață, însă abia de curând a început să devină relativ popular, ceea ce a atras atenția din partea jucătorilor mari de pe piața de servicii de socializare. Cum Meta este cel mai mare și cel cu cele mai multe resurse disponibile, copierea unor funcții nu pare să fie un efort prea mare. Și nici măcar nu este prima tentativă de acest gen din partea companiei.

Candid Challenges, care este momentan în testare internă în cadrul Meta, permite utilizatorilor de Instagram să acționeze într-un mod similar ca pe rețeaua BeReal. La un moment dat, pe parcursul zilei, aplicația trimite o notificare către utilizatori. Perioada la care notificarea vine este aleatorie, iar utilizatorii au doar un timp limitat de două minute să realizeze o fotografie cu ceea ce fac în acel moment. Desigur, pentru a copia BeReal într-o manieră cât mai clară, fotografia este realizată cu ambele camere simultan, cea frontală și cea principală, pentru a putea fi văzut și mediul în care realizezi fotografia, cât și fața ta.

Fotografiile sunt apoi trimise către Story-ul utilizatorului, deci cumva combină noul concept în ceva familiar pentru utilizatorii de Instagram.

Având în vedere că BeReal este mai sus în clasamentele de download de pe magazinele de aplicații decât cele de la Meta, iar publicul care activează pe BeReal este din generația Z, cea pe care Meta încearcă să o atragă acum către platformele sale, probabil că această clonă numită Candid Challenges va fi lansată și pentru public în viitorul nu foarte îndepărtat.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult