Truth Social, rețeaua de socializare a lui Donald Trump, a fost lansată. Este o clonă de Twitter

22.02.2022
Truth Social, rețeaua de socializare a lui Donald Trump, a fost lansată. Este o clonă de Twitter

Truth Social, rețeaua de socializare a lui Donald Trump, pe care a anunțat-o încă din toamnă, a fost oficial lansată. Momentan disponibilă doar pe App Store-ul Apple din SUA, noua aplicație de mobil s-a confruntat cu mai multe probleme la lansare, majoritatea celor interesați încercând să acceseze serviciul fără succes. Se pare că cererea a fost peste capabilitățile tehnice ale Truth Social, iar simpla înregistrare a unui cont a fost aproape imposibilă.

Donald Trump a creat o alternativă la Twitter

Lansarea Truth Social a fost grăbită pentru a putea să aibă loc chiar pe 21 februarie, Ziua Președinților din Statele Unite ale Americii, care este o sărbătoare națională. Având în vedere că Donald Trump este fostul președinte al SUA și a continuat pentru multe luni după alegerile din 2020 să susțină că i-au fost furate voturile pentru cel de-al doilea mandat, probabil că a dorit să trimită un mesaj pentru următoarele alegeri lansarea pe această dată.

De altfel, lupta sa pentru „voturile furate” a fost și motivul pentru care a fost blocat de pe majoritatea platformelor de social media de pe internet. Acesta era foarte activ pe Twitter, dar deținea conturi pe Facebook, Instagram, Twitch și YouTube, însă a fost blocat în urma susținerii atacului asupra clădirii Capitoliului, unde urmau să fie validate voturile de la alegerile prezidențiale.

Truth Social pare să fie o clonă aproape identică de Twitter, platforma preferată a lui Trump. Mesajele se numească „truths” (adevăruri), pe care poți să le partajezi mai departe prin „ReTruths” (funcție similară cu Retweet), în timp ce fluxul principal se numește Truth Feed. Numele nu este accidental ales, întrucât Donald Trump s-a plâns tot timpul de „fake news-ul” din presa care îl critica, iar acesta, cât și diverși membri ai cabinetului său au inventat tot felul de termeni precum „alternative facts” (adevăruri alternative) pentru a-și prezenta punctul de vedere, diferit de cel factual.

Truth Social s-a lansat în grabă, cu multe probleme tehnice

Printre controversele din prima zi a Truth Social se numără imposibilitatea de a înscrie un cont, apoi punerea celor care așteaptă pe o listă, după care a apărut informația că logo-ul aplicației este „copiat”, întrucât arată foarte similar cu cel al altei companii.

Așteptările de la această platformă sunt că va fi populată în principal de către susținători ai lui Trump și cei care susțin Partidul Republican din SUA, politici conservatoare, dar și probabil conspiraționiști și membri ai mișcării Qanon. Toți aceștia au căutat alternative în social media după ce Twitter și alte platformei au luat măsuri împotriva lui Trump, însă platformele alternative s-au dovedit a fi inferioare. Cu susținerea lui Trump, Truth Social ar putea deveni o alternativă reală la rețelele de socializare „tradiționale”.

Aplicația nu apare în căutările pe magazinul din România al Truth Social, dar poate fi descărcat cu un cont App Store US.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult