Twitter va crește limita de caractere de la 280 la 4.000 pentru abonații Blue

12.12.2022
Twitter va crește limita de caractere de la 280 la 4.000 pentru abonații Blue

Twitter Blue, abonamentul pe care Elon Musk se bazează pentru succesul viitor al companiei pe care tocmai a cumpărat-o, se întoarce săptămâna aceasta. Pe lângă controversata insignă de verificare pe care o oferă, abonamentul va permite pentru prima dată pe Twitter publicarea de articole lungi. Limita de 280 de caractere de până acum va fi extinsă la 4.000 de caractere.

Cei care plătesc Twitter Blue vor putea posta articole mai lungi pe platformă

Twitter ca platformă de „micro-blogging” se baza până acum chiar pe limita de caractere, aceasta încurajând creativitatea utilizatorilor. Inițial, aceasta era de 140 de semne, adică fix cât încape într-un SMS. Asta pentru că postările de pe Twitter puteau fi realizate și direct de pe telefon în format SMS, înaintea apariției aplicațiilor de smartpone. Apoi, limita a fost dublată, la 280 de caractere, pentru a putea include mai multe informații. Totuși, conducerea Twitter nu s-a arătat interesată de a mări această limită până acum.

Elon Musk dorește însă să facă postările lungi disponibile doar celor care sunt dispuși să plătească pentru ele. Astfel, dacă vrei o insignă de verificare, sau dacă vrei doar postări de 4.000 de caractere, va trebui să plătești. De asemenea, plata va fi diferită în funcție de platformă. Cei care se abonează la Twitter Blue de pe site vor plăti 8 dolari, însă cei care aleg să se aboneze prin aplicația de iOS vor plăti 11 dolari.

Musk justifică prețul mai mare prin necesitatea de a plăti 30% din valoarea tranzacției comision către Apple. Twitter nu ar fi prima aplicație care taxează mai mult utilizatorii de iPhone. YouTube Premium și YouTube Music oferă opțiuni mai scumpe de abonare în aplicație decât direct pe site sau pe telefoanele cu Android. Alte companii au apelat însă la alte metode: și-au transformat aplicațiile în simple platforme de acces, iar abonamentele nu pot fi înscrise deloc pe iOS. Trebuie să ai deja un cont și un abonament realizat pe altă platformă sau în browser pentru a folosi Netflix, de exemplu.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult