WhatsApp crește limita de persoane pentru apeluri video

27.04.2020
WhatsApp crește limita de persoane pentru apeluri video

În timp ce prezintă funcționalitatea Messenger Rooms pentru a concura cu Zoom, Facebook promite și pentru utilizatorii de WhatsApp o îmbunătățire a funcționalității de apeluri video. Este vorba despre dublarea numărului de persoane care pot participa la un singur apel video, de la 4 la 8, oferind astfel o alternativă bună la alte servicii de colaborare video pentru cei care fac parte din echipe mai mici.

WhatsApp va primi noul update în perioada următoare. Utilizatorii versiunii beta au avut deja acces la această funcționalitate de mai mult timp, iar acum că aplicațiile de chat video au explodat în perioada pandemiei COVID-19, planurile de a lansa funcția în varianta publică au fost accelerate.

Diferența față de alte aplicații care permit chat video este că WhatsApp continuă să promite criptare end-to-end pentru toate conversațiile, așa că acestea nu pot fi interceptate prin metode tradiționale. Desigur, în ciuda criptării, Facebook poate să citească mesajele și să asculte conversațiile, după cum a fost demonstrat în trecut pe WhatsApp.

De altfel, această criptare end-to-end este și un avantaj față de noul Facebook Messenger Rooms, care nu oferă niciun fel de criptare, însă compania promite că nu ascultă conversațiile și oferă control amănunțit al accesului la respectivele camere. O altă diferență este că Rooms permite peste 50 de participanți într-un singur apel video.

Odată ce va fi lansată în versiune finală, pentru a putea participa la apeluri video WhatsApp cu mai mult de 4 persoane, va fi necesară cea mai recentă versiune a aplicației pe toate dispozitivele pe care aceasta este folosită. Altfel, cei care nu fac update vor putea participa la apeluri cu doar maximum 4 utilizatori, așa cum pot face și în prezent. Din păcate, Facebook nu a confirmat și când va veni acest update, spunând doar că va fi disponibil „în curând”. Probabil că asemeni altor funcții lansate prin actualizări software, și funcția de apel video extinsă va apărea treptat pe conturile utilizatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult