Android 14 primește o nouă secțiune Battery Health, cu informații detaliate despre acumulator

02.06.2023
Android 14 primește o nouă secțiune Battery Health, cu informații detaliate despre acumulator

Google extinde secțiunea Battery a meniului Settings din Android 14 cu un nou ecran Battery Health, arătând informații relevante pentru uzura acumulatorului și „sănătatea” acestuia.

Android 14 a introdus un nou API BatteryManager, care adresează nevoia stringentă a utilizatorilor de Android pentru informații mai detaliate despre starea de „sănătate” a acumulatorului. Spre deosebire de Apple, Google nu oferă aceste informații sub amenințarea acțiunilor judecătorești inițiate de consumatorii nemulțumiți, ci mai degrabă în răspuns la inițiativa luată deja de Apple. Iar pentru că Google chiar nu este motivat să ascundă diverse aspecte hardware relevante pentru buna funcționare a telefoanelor produse de alți producători smartphone, Android 14 va oferi o abundență de informații utile, cum ar fi data de fabricație a acumulatorului instalat și ciclurile de încărcare cumulate. O altă secțiune Charging Policy va arăta algoritmul/strategia de încărcare folosită (ex. încărcare ultra-rapidă, încărcare standard, limitată la 85% pentru protejarea bateriei).

Iar pentru ca starea de „sănătate” a acumulatorului să poată fi înțeleasă dintr-o simplă privire, partea de sus a ecranului va avea și un indicator procentual. Acesta ar trebui să fie la 99-100% pentru telefon nou, eticheta ”Healthy” fiind retrasă odată ce capacitatea măsurată prin încărcări succesive coboară sub pragul de 80%, din valoarea specificată de producător.

Android 14 Battery Health

API-ul BatteryManager poate fi regăsit începând cu revizia Android 14 Beta 2, rămânând de văzut dacă noua secțiune cu informații despre acumulator va fi afișată pe toate dispozitivele noul lansate, sau doar cele pentru care producătorii acceptă să divulge aceste detalii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult