Android M va fi prezentat la Google I/O 2015

Android M va fi prezentat la Google I/O 2015

Google I/O este cel mai important eveniment anual pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi nu numai, întrucât aduce în prim plan planurile companiei pentru anul care urmează. În 2014, marea dezvăluire a fost Android L, lansat ulterior sub numele Android 5.0 Lollipop, iar anul acesta sunt şanse foarte mari să vedem următoarea versiune majoră a sistemului de operare mobil, cu numele de cod „M”.

Deşi această informaţie nu poate fi verificată în acest moment, pentru o scurtă perioadă, site-ul oficial al evenimentului I/O a inclus o referinţă la Android M. Aceasta apărea în relaţie cu Android for Work, iniţiativa de a crea o componentă a sistemului de operare dedicată în special companiilor, care să ofere angajaţilor posibilitatea de a folosi aplicaţii aprobate în timpul programului de lucru. Se pare că Google pregăteşte o consolidare a acestor funcţii în următorul update major de Android, pe care le va prezenta la sfârşitul acestei luni. Android M va integra noi funcţii care vor face integrarea acestui sistem de operare mai simplă în domenii precum logistică, lucru la birou, management şi alte afaceri de dimensiuni mari şi mici, care vor beneficia de pe urma utilizării serviciilor Android at Work. Din păcate, aceasta este singura referinţă către urmaşul lui Lollipop, alte detalii fiind inexistente în acest moment.

Va urma probabil o perioadă de câteva săptămâni în care vom afla mai multe detalii neconfirmate despre următorul Android. Nu este caracteristic pentru Google să lanseze o versiune majoră a sistemului de operare în fiecare an. De asemenea, nu este deocamdată clar dacă Android M va marca trecerea de la 5.x la 6.x sau dacă va fi o tranziţie precum cea de la Jelly Bean la KitKat, M fiind o simplă actualizare incrementală.

Având în vedere că s-a investit multă muncă în implementarea interfeţei Material Design în toate serviciile şi în majoritatea aplicaţiilor pentru Android, probabil că aceasta va fi păstrată şi pe noul Android M şi în multe versiuni viitoare de acum înainte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult