Android poate acum înregistra clipuri din jocuri video

29.10.2015
Android poate acum înregistra clipuri din jocuri video

Acum că Google are o platformă dedicată conţinutului video din jocuri video cu YouTube Gaming, compania încearcă să ofere utilizatorilor cât mai multe unelte pentru realizarea de materiale. Întrucât nu deţine o platformă de jocuri dedicată, însă are la îndemână cel mai popular sistem de operare mobil, pe care pot rula mii de jocuri video, compania a anunţat integrarea unui software de înregistrare al ecranului direct în serviciul Google Play Games.

Google nu este singura companie care oferă astfel de capabilităţi, însă cu siguranţă această metodă va deveni cea mai populară printre cei care doresc să îşi publice realizările din jocuri video mobile pe YouTube. Întrucât vorbim despre o platformă portabilă cu resurse limitate, calitatea clipurilor care vor rezulta din înregistrarea ecranului nu va fi comparabilă cu cea posibilă pe consolele de jocuri dedicate sau pe PC. Google Play Games va putea capta semnal video şi audio în rezoluţiile 480p şi 720p. Materialele vor putea oferi chiar şi posibilitatea de a înregistra jucătorul în timp real folosind camera frontală pentru a oferi reacţii şi comentarii pentru ceea ce se petrece pe ecran, iar la finalul înregistrării va exista opţiunea de a edita materialul folosind unelte de bază înaintea urcării lui pe serverele YouTube.

Ce nu va face Google Play Games în această situaţie este să ofere posibilitatea de a transmite semnalul live pe YouTube Gaming, însă având în vedere popularitatea acestui tip de conţinut, probabil că nu va dura mult până când această capabilitate va fi implementată. Singura limitare a înregistrării de conţinut este necesitatea jocului de a folosi API-ul Google Play Games. Probabil că aşa vom vedea şi o creştere a popularităţii acestui serviciu printre dezvoltatorii de jocuri, care cu siguranţă vor dori să ofere jucătorilor posibilitatea de a le promova produsele prin intermediul clipurilor video.

Momentan, Google activează funcţia pentru toţi utilizatorii de Android din Statele Unite şi Marea Britanie, urmând ca restul lumii să primească acces la aceasta mai târziu. De asemenea, această funcţie nu pare să fie dedicată jocurilor din prezent, ci mai degrabă este o încercare din partea Google de a se pregăti pentru cele din viitor. Jocurile video de pe mobile din acest moment sunt simpliste în termeni de design, iar majoritatea sunt dedicate sesiunilor de joc scurte, de doar câteva minute. Odată cu apariţia unor dispozitive puternice precum NVIDIA Shield Android TV şi ale altor console cu Android similare, Google vede potenţialul din spatele platformei şi pregăteşte funcţii care vor fi necesare cu siguranţă atunci când popularitatea acesteia pentru jocuri video va fi foarte ridicată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult