Apple a lansat iOS 14.2.1, care rezolvă o problemă cu modelul iPhone 12 Mini

20.11.2020
Apple a lansat iOS 14.2.1, care rezolvă o problemă cu modelul iPhone 12 Mini

iOS 14 a fost o versiune semnificativ mai finisată decât cea de anul trecut, majoritatea funcțiilor sale noi fiind complet funcționale încă de la lansare. Se pare însă că noile telefoane, iPhone 12, sunt cele care întâmpină câteva probleme pe iOS 14, iar Apple se mișcă foarte repede pentru a rezolva aceste mici inconveniențe pe care utilizatorii le-au raportat în ultimele câteva zile. iPhone 12 Mini este pe piață de numai o săptămână și deja există un nou update de software care rezolvă câteva dintre problemele sale.

iOS 14.2.1 este un update minor pentru telefoanele Apple

Apple a lansat pentru toate smartphone-urile sale care se află în perioada de suport software (lista de telefoane compatibile aici) versiunea software iOS 14.2.1. Aceasta este realizată în mare parte pentru a rezolva o problemă cu iPhone 12 Mini, care avea probleme cu recunoașterea comenzilor de pe ecranul de blocare în cazul interacțiunii cu notificările.

Pe lângă rezolvarea acestei probleme, care este valabilă strict pentru iPhone 12 Mini, acest update repară niște probleme legate de mesaje de tip MMS (de parcă mai folosește cineva așa ceva), cât și probleme legate de dispozitive de asistență auditivă compatibile cu standardul Made for iPhone, care aveau o calitate audio scăzută atunci când redau conținut de pe telefon.

Update-ul este foarte mic, de aproximativ 170 MB și poate fi descărcat manual dacă notificarea nu a apărut deja pe dispozitivele voastre. Fiind un update minor, acesta nu este obligatoriu necesar, mai ales dacă nu întâmpinați problemele descrise. Probabil că majoritatea utilizatorilor va alege să îl facă doar pentru a scăpa de bula de notificare de pe aplicația de Configurări care reprezintă o amintire constantă că a apărut o nouă versiune software.

Cei care nu se grăbesc, pot aștepta până la lansarea iOS 14.3, care va aduce printre altele și o metodă mai simplă pentru utilizarea scurtăturilor care pot deschide aplicații din meniul telefonului, mascate cu diverse iconițe și denumiri.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult