Apple Music va primi setări de calitate în iOS 9

09.07.2015
Apple Music va primi setări de calitate în iOS 9

Apple Music a debutat de o săptămână şi deja există planuri pentru a îmbunătăţi serviciul. Compania pare să fi grăbit această lansare, omiţând câteva setări foarte importante din versiunea iniţială, precum calitatea fluxului audio. Se pare că astfel de funcţii vor fi incluse în Apple Music abia la toamnă, odată cu versiunea finală a lui iOS 9.

Eddy Cue a dezvăluit pe Twitter că în funcţie de tipul conexiunii, Apple Music livrează melodii la calitate înaltă sau la calitate mai slabă. Cei care folosesc o conexiune WiFi vor primi melodii la 256 kbps, în timp ce utilizatorii de pe reţele mobile 3G sau 4G primesc melodii la calitate inferioară. Din fericire, acest lucru se va schimba odată cu noua versiune de iOS, întrucât variantele beta orientate către dezvoltatori au deja astfel de setări integrate.

Se pare că meniul de setări pentru aplicaţia Music include posibilitatea de a seta calitatea audio de pe Apple Music pe „High” chiar şi atunci când nu eşti conectat la o reţea WiFi, cu menţiunea că melodiile respective vor consuma mai mult trafic de date şi că ar putea să dureze mai mult timp până când melodiile sunt redate. Acest lucru sugerează că serviciul nu face un streaming adevărat, ci mai degrabă descarcă întreaga melodie, pentru a asigura o experienţă de ascultare neîntreruptă, chiar dacă intensitatea semnalului scade. Vom putea testa această funcţie cândva în cursul lunii iulie, când Apple va lansa un beta public al lui iOS 9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult