Apple Watch va primi o interfață nouă, cu widget-uri, pe watchOS 10

01.05.2023
Apple Watch va primi o interfață nouă, cu widget-uri, pe watchOS 10

Știm deja că iOS 17 nu va fi un update major de software pentru iPhone, însă noul watchOS 10 ar putea fi pentru dispozitivele Apple Watch. Se pare că Apple își dorește să schimbe semnificativ felul în care ceasurile sale sunt folosite, punând accentul pe widget-uri între care poți schimba rapid, spune Mark Gurman de la Bloomberg, în cel mai nou newsletter al său, Power On.

watchOS 10 ar putea primi cel mai mare upgrade în 2023

Se pare că Apple plănuiește să ofere funcționalitate similară cu ceea ce există pe iOS și iPadOS în zona de Widget-uri pe ceasurile Apple Watch. Astfel, ai putea avea o înșiruire de widget-uri, care să ofere informații rapide, precum vremea, ora exactă din altă țară, data din calendar, sau acces rapid la control smart home cu doar câteva atingeri. În prezent, metoda de a face toate aceste lucruri este complicată, întrucât trebuie să accesezi individual aplicațiile dedicate, dacă nu ai o complicație deja setată pe ecran.

Aceste widget-uri ar putea apărea peste cadranul principal, cu o singură apăsare a coroanei digitale, cea care în prezent te duce în lista de aplicații.

Gurman a realizat și o animație care demonstrează modul în care vei putea trece prin aceste widget-uri, interfață care pare să fie aliniată la restul meniurilor Apple Watch și iOS din prezent.

Aceasta ar fi cea mai mare schimbare în felul în care Apple Watch funcționează, de la lansarea primei generație de ceas din 2015. Compania a tot adăugat senzori și funcții noi pe baza acestora, cât și noi fețe sau mici funcții software, dar niciodată nu a schimbat interfața principală a dispozitivelor din gama wearables.

Probabil că Apple își dorește să îmbunătățească interfața și să atragă astfel noi clienți către ceasurile sale. În Europa, compania are mult loc de creștere, întrucât doar aproximativ 1 milion de utilizatori din UE folosesc acest accesoriu. În comparație, peste 100 de milioane de europeni folosesc zi de zi un iPhone.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult