Belgia este prima țară europeană în care micii comercianți pot folosi smartphone-ul în rol de POS

10.10.2022
Belgia este prima țară europeană în care micii comercianți pot folosi smartphone-ul în rol de POS

Problematic de procurat pentru micii proprietari de magazine și comercianții cu activitate ocazională, terminalele dedicate de plăți sunt pe cale să fie înlocuite cu o aplicație care transformă orice smartphone în POS ad-hoc.

Începând cu data de 1 iulie 2022, autoritățile belgiene obligă toți comercianții să pună la dispoziție cel puțin o metodă electronică de plată, indiferent dacă aceștia vând din magazin sau de pe marginea drumului. Recunoscând dificultatea accesării unui astfel de sistem, Samsung s-a aliat cu furnizorii locali Mobco și Viva Wallet pentru a oferi o soluție care poate converti orice smartphone într-un terminal POS.

Bazată pe infrastructura serviciului de plăți Samsung Pay Touch, aplicația Viva Wallet POS funcționează ca o metodă de plată securizată și practic instantanee, compatibilă cu majoritatea cardurilor bancare și dispozitive configurate pentru plăți contactless. Modul de utilizare este asemănător terminalelor POS, doar că fără hardware dedicat și complicațiile unui contract cu instituția bancară emitentă, singura condiție fiind prezența conexiunii la internet.

Momentan, serviciul de POS poate fi activat doar pe telefoane Samsung de generație recentă, echipate cu funcționalitatea Tap to Pay, inclusiv Galaxy XCover 6 Pro, seria Galaxy S22 și Galaxy Z Fold 4. În schimb, plățile pot fi efectuate cu orice card bancar sau telefon configurat pentru plăți contactless.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult