Bitdefender lansează un manager de parole. Cât costă abonamentul anual

22.03.2022
Bitdefender lansează un manager de parole. Cât costă abonamentul anual

Furnizorul de soluții de securitate informatică Bitdefender se extinde pe piața soluțiilor pentru gestionarea și protejarea conturilor online. Compania a anunțat Bitdefender Password Manager, o soluție care oferă criptare la ambele capete (end-to-end).

Soluția este disponibilă pentru mai multe platforme. Sunt disponibile extensii pentru browserele Chrome, Firefox și Edge, precum și aplicații pentru sistemele de operare mobile Android și iOS. Suportul pentru Safari va fi lansat în perioada următoare. Datele sunt sincronizate automat între toate dispozitivele pe care este folosit managerul de parole.

Password Manager poate genera parole puternice pentru fiecare cont în parte. Această practică este recomandată. O cercetare realizată de companie, pe un eșantion de 10.000 de oameni din întreaga lume, a arătat că jumătate folosesc o singură parolă pentru toate conturile online. Utilizatorii au acum, în medie, opt conturi, potrivit sursei citate.

Managerul de parole oferit de furnizorul de soluții de securitate informatică poate stoca și date de carduri sau de identitate, pentru completarea mai ușoară a formularelor online. Serviciul se deconectează automat după o perioadă de inactivitate.

Ca și în cazul altor soluții similare, precum LastPass sau Bitwarden, utilizatorii trebuie să rețină doar parola principală (master password), necesară pentru autentificarea în Bitdefender Password Manager.

Potrivit dezvoltatorului, în serviciu pot fi importate date din alte programe și servicii, precum: Bitdefender Wallet, Chrome, Firefox, 1Password, LastPass, Dashlane sau Sticky Password.

Serviciul Bitdefender este deja disponibil. O versiune de trial de 90 de zile este oferită împreună cu majoritatea produselor Bitdefender. Pentru clienții Bitdefender Premium Security, serviciul este inclus.

În acest moment, prețul la care poate fi achiziționat serviciul este de 19,99 dolari pe an. Nu există opțiunea plății lunare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult