Browser-ul Edge va putea rula extensii de Chrome

21.03.2016
Browser-ul Edge va putea rula extensii de Chrome

Google Chrome a devenit în ultimii ani cel mai popular browser pentru PC-uri, cu suport pentru o plajă mare de extensii. Acum că Microsoft Edge a primit funcţionalitate similară în versiune beta, Microsoft caută metode pentru a încuraja dezvotlatorii să îşi aducă extensiile pe platforma sa. Având în vedere că nu foarte mulţid dezvoltatori au resursele necesare pentru a porta software-ul scris pentru platforma Google, Microsoft pregăteşte o metodă pentru a facilita un proces de portare simplu.

Conform unui mesaj publicat pe contul de Twitter al ui Jacob Rossi, inginer software în echipa Edge din cadrul Microsoft, compania lucrează la dezvoltarea unui software care va oferi posibilitatea de a porta automat, sau cu un efort minim, codul scris pentru compatibilitate cu Chrome pe browser-ul din Windows 10. Această dezvăluire nu a venit alături de un comunicat oficial din partea Microsoft şi nici cu detalii despre când vom putea vedea rezultatele din partea dezvoltatorilor.

Aceasta nu este prima dată când Microsoft încearcă să atragă dezvoltatori către platformele sale promiţând unelte de portare ale aplicaţiilor deja existente. Anul trecut, compania a anunţat şi la scurt timp a anulat planul de a le oferi dezvoltatorilor de Android posibilitatea de a porta aplicaţii pe Windows Phone/Windows 10 Mobile. Cu puţin noroc, planurile pentru extensiile din Microsoft Edge vor depăşi stadiul de simple promisiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult