Browserul Chrome va permite ascunderea permanentă a mesajelor de notificare

25.10.2020
Browserul Chrome va permite ascunderea permanentă a mesajelor de notificare

Începând cu versiunea Chrome 86, utilizatorii vor putea opta pentru ascunderea permanentă a mesajelor de notificare, pe site-urile care abuzează de acestea.

Schimbare relativ minoră, dar de efect, posibilitatea ascunderii permanente a mesajelor de notificare contribuie la o experiență de navigare mai „liniștită” pentru utilizatorii Chrome, punând totodată în dificultate administratorii de site-uri care au abuzat până acum de ferestrele pop-up și abonarea la alerte de notificare, ca metodă de creștere a numărului de vizitatori.

Google Chrome, cu mai puține mesaje de notificare

Primul pas a fost făcut începând cu versiunea Chrome 80, când Google a ajusta modul de afișare a notificărilor pentru a fi mai puțin intrusive în experiența la navigare web. Începând cu versiunea Chrome 84, Google a adus ajustări suplimentare menite să  evite „înșelarea, păcălirea sau forțarea utilizatorilor în a permite recepționarea de alerte” din partea site-ului vizitat, după ce a ieșit la iveală că tot mai multe site-uri abuzează de această funcționalitate pentru a obține abonarea utilizatorilor la liste de email sau alte servicii de care nu au neapărat nevoie.

În general, considerate o pacoste, notificările afișate la prima vizită (uneori, la fiecare accesare) a site-urilor web vor putea fi ascunse automat de browserul Chrome, utilizatorii având posibilitatea să le reactiveze doar dacă doresc, dând click pe simbolul „clopot” afișat în dreapta barei de adrese.

Blocarea mesajelor de notificare va fi anunțată un mesaj apărut la partea de jos a ecranului, lăsând utilizatorilor posibilitatea să intervină, dacă consideră necesar. Funcționalitatea este disponibilă atât pe PC, cât și în versiunile Chrome pentru Android și iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult