Browserul Edge nu primeşte extensii pe Windows 10 Mobile

14.07.2016
Browserul Edge nu primeşte extensii pe Windows 10 Mobile

Platforma Windows 10 Mobile nu mai este o prioritate pentru Microsoft, însă utilizatorii sistemului de operare mobil încep să primească din ce în ce mai puţine funcţii noi de-a lungul timpului. După ce au fost anulate planurile pentru Messaging Everywhere, care au fost mutate în aplicaţia Skype, browserul Edge de pe Windows 10 Mobile va fi privat de suportul pentru extensii.

Deşi Microsoft nu a anunţat în mod explicit suportul pentru extensii pe mobile, toate documentele şi materialele oficiale referitoare la browser-ul Edge sugerau că această funcţionalitate va fi disponibilă pe toate platformele. Microsoft Edge este o aplicaţie Universal Windows Platform, care rulează similar, indiferent de tipul dispozitivului (laptop, tabletă, consolă de jocuri sau smartphone). Faptul că extensiile nu ajung pe Windows 10 Mobile sugerează fie o limitare hardware, procesoarele mobile fiind prea puţin performante pentru a rula şi astfel de software alături de browser, fie costuri prea mari de implementare pentru un public în scădere.

Compania a scos din materialele site-ului oficial orice referinţă la Windows 10 Mobile în raport cu extensiile pentru browser, fără să menţioneze un motiv oficial. Acest lucru înseamnă că nici în modul Continuum, unde ar fi putut oferi o experienţă de utilizare mai apropiată de cea de pe un PC, browserul Edge pentru Windows 10 Mobile, extensiile nu îşi vor face apariţia.

Momentan doar varianta de Edge disponibilă în versiunea Public Preview a lui Windows 10 poate folosi extensii, deci nici pe PC nu sunt încă disponibile în mod oficial.

Citeşte şi Microsoft Edge este singurul browser cu suport pentru materiale Full HD pe Netflix

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult