CEO-ul Huawei comentează asupra zvonurilor despre un sistem de operare proprietar

27.06.2016
CEO-ul Huawei comentează asupra zvonurilor despre un sistem de operare proprietar

În urma zvonurilor despre Huawei care ar putea lucra la dezvoltarea unui sistem de operare proprietar, CEO-ul companiei, Richard Yu, a oferit un răspuns oficial pe Weibo (echivalentul Twitter din China) în care nici nu confirmă, nici nu infirmă aceste informaţii. Cu toate acestea, declaraţiile sale sugerează că această posibilitate a fost luată în considerare, însă nu se va trece la acţiuni drastice în viitorul apropiat.

Se pare că Huawei ar putea lucra la un sistem de operare propriu, care să ofere companiei libertatea de care are nevoie pentru a oferi în continuare terminale de calitate. Yu a lăudat în mesajul său platforma Android, spunând că Huawei va continua să o folosească atât timp cât aceasta rămâne deschisă. În cazul în care Google va începe să limiteze abilităţile producătorilor de hardware pentru a face schimbări, probabil că se va începe căutarea unei alternative. Acest lucru nu înseamnă că nu s-a început dezvoltarea unui sistem de operare proprietar, ci doar că acesta ar putea fi doar un proiect secundar, pe care îl dezvoltă în paralel cu EMUI, interfaţa proprietară a companiei pentru smartphone-urile Android.

De mai multă vreme au început să apară zvonuri despre posibilitatea ca Google să limiteze anumite aspecte ale sistemului de operare propriu. În mare parte, compania pare să aibă o problemă cu interfeţele realizate de producătorii de hardware. Acestea pot oferi experienţe de utilizare complet diferite între dispozitive, lucru care ar putea să îi descurajeze pe unii clienţi de a încerca dispozitive de la diverşi producători.

Momentan, singura condiţie mai restrictivă pentru a avea acces la Google Play Services este pre-instalarea aplicaţiilor Google din fabrică. Probabil că dacă vor apărea şi alte limite precum utilizarea interfeţei standard Android, sau limitarea numărului de aplicaţii proprietare sau terţe care pot fi pre-instalate, mai multe companii vor începe să caute alternative.

Citeşte şi Huawei pregăteşte o nouă interfaţă EMUI şi probabil un sistem de operare proprietar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult