Cu ocazia EURO 2016, Facebook a lansat un joc de fotbal în Messenger

16.06.2016
Cu ocazia EURO 2016, Facebook a lansat un joc de fotbal în Messenger

Facebook Messenger a primit încă un joc care poate fi jucat alături de prieteni. Asemeni jocului de baschet lansat în urmă cu doar câteva luni, fanii fotbalului se pot întrece pentru scoruri mai mari direct în aplicaţia de chat. Fiind vorba despre Facebook şi această activitate este una socială, jocul putând fi accesat exclusiv în cadrul unei conversaţii cu alt utilizator, la sfârşitul „meciului” cei doi putând compara cel mai mare scor atins.

Diferenţele faţă de jocul cu baschet nu sunt imense. Pentru a accesa jocul de fotbal, unul dintre utilizatori trebuie să trimită în căsuţa de chat din aplicaţia mobilă o pictogramă emoji cu o minge de fotbal. Odată trimisă, fiecare dintre utilizatori trebuie să apese pe mingea din discuţie. Imediat, ecranul este înlocuit cu interfaţa jocului, care include o minge şi un scor, afişat în partea de sus a ecranului.

Scopul jocului este să ţii mingea în aer pentru cât mai mult timp, apăsând pe ecran în locul în care aceasta se află. Desigur, teoria este mai simplă decât practica, cu fiecare apăsare, balonul fiind accelerat, iar traiectoria sa schimbată. Jocul simulează jocul cu ţinutul mingei pe picior, fiind contorizate loviturile consecutive ale fiecărui utilizator. La sfârşitul sesiunii de joc, în căsuţa de chat apar scorurile celor doi jucători, fiind astfel desemnat un câştigător.

Jocurile pe Facebook Messenger nu sunt tocmai noi, însă nici foarte complexe. În trecut a mai apărut un joc de şah, destul de greu de controlat pentru cei care nu sunt obişnuiţi să joace şah prin poştă, cât şi jocul de baschet amintit anterior.

Citeşte şi Facebook Messenger primeşte încă un joc: baschet direct din aplicaţia de chat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult