După File Explorer, acum și umilul Notepad primește suport pentru tab-uri

20.01.2023
După File Explorer, acum și umilul Notepad primește suport pentru tab-uri

Valabil doar pentru utilizatorii de Windows 11, aplicația Notepad va putea deschide un număr practic nelimitat de documente în tab-uri individuale, fără a încărca memoria RAM cu instanțe separate ale aplicației, deschise în ferestre individuale.

Schimbarea se produce mai întâi în versiunea 11.2212.33.0 a aplicației Notepad, disponibilă pentru testare împreună cu cel mai recent build Windows 11 distribuit utilizatorilor înscriși în programul Dev Channel.

Odată cu suportul pentru tab-uri multiple, Notepad va fi un editor text chiar mai convenabil de folosit decât suita Microsoft Word, utilizatorii putând crea, edita și organiza mai multe documente text simultan, folosind aceeași fereastră a aplicației. Desigur, alte facilități precum opțiuni avansate de formatare și corectare a textului rămân absente din aplicația care trebuie să rămână un editor text cu funcții relativ de bază. În plus, cel puțin pentru comenzi drag-and-drop, utilizatorii vor avea posibilitatea să aleagă între deschiderea documentului într-un tab nou, sau fereastră separată. Spre exemplu, cea din urmă opțiune ar putea fi îndeosebi folositoare în situațiile când ai nevoie să compari conținutul unor documente similare, eventual, folosind operațiuni copy/paste pentru a face diverse modificări.

Noii versiuni Notepad nu-i vor lipsi nici scurtăturile din tastatură pentru gestionarea tab-urilor, selecția disponibilă urmând să fie detaliată în documentația aplicației. Spre exemplu, vor exista comenzi distincte pentru crearea unui document nou într-un nou tab, respectiv, fereastră separată.

Momentan, versiunea de testare Notepad, cu suport pentru tab-uri, pare să aibă probleme chiar cu scurtăturile nou adăugate, care ar intra în conflict cu alte scurtături Windows existente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult