Facebook Messenger va putea afișa contacte și mesajele primite în panoul cu widget-uri Windows 11

29.01.2023
Facebook Messenger va putea afișa contacte și mesajele primite în panoul cu widget-uri Windows 11

Facebook Messenger ar putea fi una dintre primele aplicații non-Microsoft care să implementeze suportul pentru widget-uri din Windows 11.

Deși sunt suportate încă de pe vremea lui Windows Vista, widget-urile nu sunt foarte vizibile, Windows 11 solicitând cel puțin un click pentru a le vedea. Însă asta nu înseamnă că widget-urile nu sunt folositoare, ci doar că au devenit mai puțin intrusive, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun.

Anunțată mai întâi pentru versiunea Messenger Preview, noua facilitate va elimina nevoia de a deschide aplicația pentru accesarea listei de contacte sau verificarea mesajelor primite. Pentru a încerca noul widget este nevoie să actualizezi atât aplicația Facebook Messenger la cea mai recentă versiune disponibilă pe Microsoft Store, cât și să te înrolezi în programul de testare Windows Insiders, urmată de instalarea celui mai nou build Windows 11 distribuit prin canalul Insider Preview. Chiar și cu aceste condiții îndeplinite, Microsoft informează că unele widget-uri create pentru aplicații non-Microsoft pot dispărea spontan din panoul în care ar trebui să fie afișate, problema urmând să fie remediată până la debutul oficial al acestei funcționalități.

Deși a fost parte din anunțul de lansare Windows 11 de acum doi ani, suportul pentru widget-uri a fost accesat până acum doar de câteva dintre aplicațiile preinstalate. Însă situația se va schimba în curând, Microsoft atrăgând în programul de testare și alți dezvoltatori software, widget-urile urmând să capete un rol mai important în ce privește experiența de utilizare Windows 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult