Google adaugă o funcție Android pentru transferul redării media între telefon și tabletă

28.08.2023
Google adaugă o funcție Android pentru transferul redării media între telefon și tabletă

Odată cu Pixel Tablet, Google a descoperit că posesorii de telefoane cu Android încep vizionarea unui clip pe telefon și continuă pe tabletă, lipsind însă mijloacele necesare pentru o tranziție lină.

Începând cu Android 14, dispozitivele conectate la același cont Google vor putea fi mai ușor comutate, lucruri precum vizionarea unui clip începută pe mobil putând continua pe tabletă exact de unde ai rămas. Denumită „Hold close to cast„, noua funcționalitate se bazează pe apropierea fizică a dispozitivelor compatibile (ex. telefon Pixel – tabletă Pixel), redarea continuând imediat pe celălalt dispozitiv.

În timp ce funcționalitatea ar putea fi extinsă și la dispozitive non-Pixel, rămân anumite cerințe precum hardware-ul necesar detectării proximității (ex. modul NFC, sau cip-ul UWB). Totuși, Google ar putea găsi și alte modalități de comutare, precum o comandă rapidă.

Potrivit indiciilor extrase pe baza unor capturi de ecran, ambele dispozitive vor trebui să fie conectate la aceeași rețea WiFi. În plus, nu toate aplicațiile media vor fi compatibile cu această funcție. Teoretic, dacă urmărești un film stocat în memoria locală a telefonului, vei putea conecta vizionarea pe tableta conectată în aceeași rețea WiFi, dar pentru asta ar fi nevoie de suport în aplicația de redare instalată pe ambele dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult