Google aduce echivalentul aplicaţiei Paint în browserul Chrome

Google aduce echivalentul aplicaţiei Paint în browserul Chrome

Google a anunţat un nou web app, disponibil pentru instalare opţională în browserul Chrome. Google Canvas îţi permite să desenezi direct în tab-ul Chrome, dintr-o interfaţă similară aplicaţiilor pentru desenat oferite de Adobe.

Aplicaţia include un set de unelte pentru desenat în partea stângă a ecranului, funcţie undo şi alte facilităţi specifice programelor pentru editare foto. Principala diferenţă faţă de acestea este posibilitatea de a accesa aplicaţia direct din browserul web.

Destul de comune pe tablete şi smartphone, aplicaţiile gratuite pentru desenat sunt relativ rare pe platforma PC, adesea necesitând instalarea de componente software separate, cum ar fi elemente adware ce încarcă PC-ul cu reclame nesolicitate. Cert este că aplicaţia Google Canvas nu este şi nici nu-şi propune să fie un rival pentru soluţiile tradiţionale de editare foto. Printre funcţiile oferite se numără un set de filtre pentru imagine şi „creioane” virtuale pentru desenat, funcţie de redimensionare şi salvarea pozelor modificate în diverse formate de imagine larg sărpândite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult