Google blochează înregistrarea apelurilor telefonice pe Android 9.0 Pie

16.08.2018
Google blochează înregistrarea apelurilor telefonice pe Android 9.0 Pie

Android 9.0 Pie blochează accesul aplicaţiilor la posibilitatea de a înregistra apeluri telefonice. Acest lucru a fost confirmat deja de mai mulţi dezvoltatori de astfel de aplicaţii  listate în Google Play Store, iar soluţia pentru a putea rula astfel de aplicaţii nu este tocmai elegantă. Se pare că motivul pentru această decizie a fost luat pentru a aduce sistemul de operare Android să se conformeze legilor din mai multe regiuni, inclusiv Uniunea Europeană.

Întrucât înregistrarea apelurilor telefonice poate fi complet ilegală, cel puţin în cazul în care unul dintre interlocutori nu ştie că este înregistrat, Google a decis să elimine complet această posibilitate din sistemul său de operare. La lansarea Android Marshmallow, compania a eliminat propriul API care permitea acest lucru, însă a lăsat posibilitatea pentru alţi dezvoltatori să îşi implementeze propriile soluţii.

Acum, nici măcar aplicaţiile din Play Store care făceau acest lucru pe versiunile precedente de Android nu mai pot asigura acest lucru. Dezvoltatorii de aplicaţii au studiat puţin problema şi au ajuns la concluzia că este necesar acces root la dispozitiv pentru a putea înregistra din nou apeluri. Acest lucru înseamnă în multe cazuri pierderea garanţiei pentru dispozitivul respectiv, ceva ce utilizatorii probabil că nu sunt dispuşi să rişte.

Evident, alte metode mai puţin convenţionale sunt posibile în continuare, precum trecerea telefonului pe speaker şi folosind o aplicaţie de înregistrare pentru a prelua sunetul.

Este curios însă faptul că Google a promis o funcţie nativă de înregistrare a apelurilor, care ar putea atenţiona interlocutorul prin semnale sonore la fiecare câteva secunde, despre care a încetat să vorbească. Există posibilitatea ca această funcţie să fie doar temporar dezafectată, urmând să se întoarcă exclusiv în regiunile în care este legal să înregistrezi convorbirile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult