Google Chrome va putea detecta greșelile de tastare a adreselor URL, oferind corectarea automată

19.05.2023
Google Chrome va putea detecta greșelile de tastare a adreselor URL, oferind corectarea automată

Cu ocazia Global Accessibility Awareness Day, Google anunță o îmbunătățire Chrome ce ar putea evita mesajele de eroare la tastarea incorectă a adreselor URL.

Disponibil atât din versiunea pentru PC, cât și cea de mobil a browser-ului Chrome, noul URL typo detector va oferi sugestii atunci când adresa unui website conține litere greșite, sau este incompletă.

Google susține că noua funcție vine ca o îmbunătățire pentru accesibilitate, venind în ajutorul ”utilizatorilor cu dislexie, care nu stăpânesc ortografia limbii în care se scrie adresa respectivă, sau pur și simplu predispuși la greșeli frecvente de tastare”.

Potrivit Google, noul URL typo detector este deja implementat cu cea mai recentă versiune Chrome pentru PC, urmând a fi adăugat și în versiunile de Android și iOS, în următoarele luni. Totuși, funcționalitatea nu pare să fie activă, deocamdată, sau ar putea fi restricționată pe criterii de regiune/limbă.

O altă inovație Google este Live Caption, funcționalitatea care promite să genereze în timp real descrieri text pentru orice activitate care include sunet fiind disponibilă pe anumite dispozitive cu Android, respectiv, vorbitori de Franceză, Germană și Italiană.

Tot pentru accesibilitate avem și noi experiențe text-to-speech adăugate pe dispozitivele Wear OS 4, ajustări Google Maps, sintetizare text și imagine asistată de AI.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult