Google introduce programul Free App of the Week, cu aplicaţii gratuite în fiecare săptămână

15.06.2015
Google introduce programul Free App of the Week, cu aplicaţii gratuite în fiecare săptămână

Până acum, Google nu oferea dezvoltatorilor un mecanism prin care aceştia să poată oferi gratuit, temporar, aplicaţiile care în mod normal sunt disponibile contracost. Practic, odată ce un dezvoltator lista o aplicaţie plătită ca fiind gratuită, modificarea făcută era permanentă, neexistând posibilitatea revenirii la preţul anterior.

Ocolind această limitare, programul Free App of the Week permite dezvoltatorilor să aplice reduceri temporare de preţuri, fără a modifica preţul oficial. În schimb, mecanismul presupune folosirea unor coduri de discount aplicate automat, care reduc la zero costul de plată efectiv.

Google introduce programul Free App of the Week, cu aplicaţii gratuite în fiecare săptămână

Introdus în magazinul Play Store, programul Free App of the Week va oferi utilizatorilor ocazia să încerce gratuit aplicaţii care în mod normal sunt disponibile contracost. Din păcate Google nu a oferit toate detaliile, cum ar fi modul în care dezvoltatorii de aplicaţii pot participa în program şi eventuale restricţii impuse. Spre exemplu, prima aplicaţie inclusă în acest program – Daniel Tiger Grr-ific Feelings cu preţ de 3 dolari – poate fi descărcată gratuit activând un banner afişat în secţiunea Family din magazinul Play Store, sau acest link. Banner-ul respectiv nu este însă afişat pentru toţi utilizatorii, vizibilitatea sa părând să fie restricţionată în funcţie de zonă, sau alte criterii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult