Google trece aplicaţia Play Store pentru Android la Material Design

Google trece aplicaţia Play Store pentru Android la Material Design

Google face ultimele pregătiri pentru lansarea noii platforme Android L, trecând aplicaţia Play Store la interfaţa Material Design.

Versiunea Play Store 5.0 poate fi admirată într-o serie de imagini postate online.

Încă nefinalizat, noul Play Store se prezintă cu o interfaţă aplatizată, pe bază de cartonaşe de diferite culori. Paleta de culori este acum mai agresivă, cu nuanţe strălucitoare mai bine asortate cu designul general.

Google Play Store - noua paletă de culori (jos)

Butoanele redesenate folosesc culori omogene, iar lista categoriilor de conţinut este redată folosind aceeaşi culoare de fundal.

Google Play Store - vechi vs nou

Ascuns în măruntaiele aplicaţiei găsim şi un nou set de icon-uri pentru aplicaţii Google, folosit pentru reprezentarea acestora în interfaţa Android L. Tot aici găsim şi câteva indicii privind introducerea unei funcţii pentru restaurarea selectivă a colecţiilor de aplicaţii instalate pe dispozitivele deţinute.

Practic, la cumpărarea unui nou smartphone utilizatorii vor putea alege să restaureze automat setul de aplicaţii instalate pe un telefon anume, ignorând aplicaţiile descărcate pe tabletă sau alte dispozitive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult