Huawei nu mai oferă ROM-uri de Android pentru descărcare locală

04.09.2017
Huawei nu mai oferă ROM-uri de Android pentru descărcare locală

Majoritatea producătorilor de smartphone-uri cu Android oferă pe site-ul oficial imagini cu sistemul de operare pentru fiecare model în parte, pentru a fi folosite în cazul în care utilizatorul doreşte să se întoarcă la setările din fabrică. Există mai multe metode de a face acest lucru, însă o parte dintre fani preferă să încarce imaginea pe un card SD şi să instaleze totul de la zero. Din păcate, compania chineză Huawei a renunţat la această metodă de instalare, oferind de acum înainte doar actualizări OTA (over-the-air).

Site-ul oficial de suport al Huawei a eliminat toate imaginile de Android cu EMUI (Emotion UI, interfaţa oficială Huawei), lăsând un mesaj care nu lasă prea mult loc de interpretare. Compania anunţă pe pagina respectică că renunţă la această metodă de livrare a update-urilor pentru a se concentra pe livrarea software-ului online, direct pe dispozitiv. Acesta poate astfel fi descărcat prin WiFi sau pe reţeaua operatorilor şi se aplică automat peste versiunea deja instalată din fabrică.

Desigur, această metodă împiedică modificările pe care utilizatorii le-ar putea face pe un dispozitiv cu root şi oferă doar posibilitatea de a te întoarce la setările din fabrică doar la versiunea instalată în prezent pe dispozitiv. Versiunile anterioare vor fi imposibil de instalat astfel, întrucât pachetele de instalare nu vor mai exista nicăieri online. Deja imaginile pentru toate cele 37 de dispozitive listate pe site au fost scoase de Huawei, singurele surse pentru acestea rămânând cele neoficiale.

În timp ce multe alte companii preferă să ofere utilizatorilor acces la cât ma multe resurse pentru dispozitivele lor, Huawei merge aparent în direcţia opusă. Există totuşi posibilitatea ca un nou software să fie pregătit pentru debut odată cu Huawei Mate 10, acest moment putând marca trecerea de la EMUI la o nouă variantă de interfaţă proprietară Huawei, care ar putea fi livrată şi pe dispozitivele mai vechi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult